BHV Cursus | Wat kan je ermee?

 

Een BHV cursus is bestemd voor iedereen die een gecertificeerd Bhv’er wil worden of in het geval van een herhalingscursus Bhv’er wil blijven. Na het succesvol afronden van een BHV cursus ontvang je een certificaat dat een geldigheidsduur heeft van één jaar. Om het certificaat te vernieuwen, moet je elk jaar een herhalingscursus BHV volgen. Deze herhalingscursus zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van de actuele kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfshulpverlening en dat je de benodigde competenties behoudt om effectief te kunnen handelen in noodsituaties.

Lees Meer | Bekijk BHV Cusrsussen

Tijdens een BHV cursus leren cursisten hoe ze moeten handelen tijdens verschillende noodsituaties die ze mogelijk kunnen meemaken binnen hun werkomgeving. Bij een BHV cursus bij DLS Trainingen worden cursisten de volgende kennis en vaardigheden bijgebracht:

Brandbestrijding: Het leren herkennen van brandgevaarlijke situaties, het leren kennen van de verschillende blusmiddelen, het leren beoordelen wat het meest geschikte blusmiddel is bij verschillende situaties.
Eerste hulp: Je leert tijdens een BHV cursus hoe je eerste hulp moet verlenen tijdens noodsituaties. Je leert onder andere hoe je moet reanimeren, hoe je bepaalde verwondingen moet behandelen en wat te doen bij een bewustzijnsstoornis.
Communicatie en alarmering: Leren hoe je dient te communiceren tijdens een noodsituatie en hoe je moet communiceren met de hulpdiensten.
Ontruiming en evacuatie: Je leert hoe je een ontruiming of evacuatie in goede banen kunt leiden inclusief het begeleiden van je collega`s naar de goede uitgangen en verzamelplaatsen.
Preventieve maatregelen: Cursisten leren hoe ze mogelijke risico`s in hun werkomgeving kunnen identificeren en welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen om ongevallen en noodsituaties te voorkomen.

BHV Cursus 1 dag

Een basis BHV Training neemt bij DLS Trainingen een dag in beslag, bij een herhaling hebben cursisten de keuze tussen een hele dag of een dagdeel. Na afloop van de cursus, indien je ook de e-learning hebt gemaakt, ontvang je een certificaat. Dit betekent dat je na het volgen van een eendaagse cursus een gecertificeerd Bhv’er bent.

BHV Cursus op locatie

DLS Trainingen heeft een trainingsfaciliteit op de Wegtersweg 22-4 in Hengelo, waar regelmatig bedrijfshulpverlening (BHV) trainingen worden gegeven. Deze trainingen kunnen variëren van een volledige dag voor een basis BHV training tot een halve of hele dag voor een herhalingstraining.

Daarnaast biedt DLS Trainingen ook de mogelijkheid om een van hun gekwalificeerde instructeurs naar uw eigen organisatie te laten komen voor een training op locatie. Dit kan handig zijn als u de voorkeur geeft aan een training die specifiek is afgestemd op uw bedrijf en werkomgeving. Het kan ook handig zijn als u een groep medewerkers heeft die tegelijkertijd getraind moeten worden.

Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een BHV-training bij DLS Trainingen of als u meer informatie wilt over de mogelijkheden voor een training op locatie, dan kunt u contact opnemen met een van onze werknemers, zij voorzien u graag van specifieke details, prijzen en beschikbaarheid.

Veelgestelde vragen

Wat is BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening, Het is een regeling voor bedrijven om de veiligheid te waarborgen tijdens noodsituaties tot de hulpdiensten arriveren en het overnemen.

Wat is een BHV Cursus?

Tijdens een BHV Cursus worden medewerkers van organisaties opgeleid tot BHV’er, ze worden getraind op verschillende vaardigheden die belangrijk zijn voor een BHV’er. Denk hierbij aan eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.

Wanneer is een BHV’er verplicht?

De Arbowet voorschrijft dat werkgevers veiligheid van werknemers en andere aanwezigen moeten garanderen. Hierbij hoort het in dienst hebben van werknemers met een BHV certificaat. De hoeveelheid BHV’ers die een bedrijf in dienst moet hebben is afhankelijk van de aard en grootte van het bedrijf.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is een jaar lang geldig.

Hoe lang duurt een bhv cursus?

Een basis BHV training duurt een hele dag(8:30 tot 15:30). Een herhaling BHV Training duurt naar keuze een hele dag (8:30 tot 15:30) of een dagdeel van 4 uur(8:30 tot 12:30 of 13:00 tot 17:00)

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO is gericht op eerste hulp bij ongevallen en kan in meerdere situaties toegepast worden, BHV is specifiek gericht op een werksituatie en is veel breder dan EHBO. Naast brandbestrijding en evacuatie is EHBO wel een onderdeel van BHV maar het is minder uitgebreid.

 

veiligheidscursus