BHV Herhalingscursus + Code 95

Om beroepschauffeur te worden, moet u de Code 95/basiskwalificatie halen bij het CCV. Hiervoor moet u examens en toetsen afleggen. Indien u daarvoor geslaagd bent, wordt de behaalde vakbekwaamheid op het rijbewijs aangegeven met de Code 95 achter de betreffende rijbewijscategorie. Deze code heeft een geldigheid van vijf jaar.

Spelregels Code 95

Om beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Als u dit niet doet, mag u niet meer beroepsmatig rijden. Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn, DLS Trainingen is een opleidingscentrum dat door het CCV gecertificeerd is.

De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. Voor alle duidelijkheid: alleen cursussen met een V- of een W-code tellen mee voor de vereiste 7 uur praktijktraining.

BHV Herhaling + Code 95

DLS trainingen biedt o.a. de herhalingscursus BHV aan om uw Code 95 te halen of te verlengen. Bent u reeds in het bezit van Code 95, dan dient u deze na 5 jaar te verlengen, dit is mogelijk door het volgen van een BHV herhalingscursus van 1 dagdeel. Voor trainingsdata klik hier

Bent u nog niet in bezig van Code 95. Dan kunt u ervoor kiezen De Code 95 basistraining te volgen. Deze bestaat uit 1 dagdeel  van 4 uur, u volgt dan een BHV herhalingcursus.

Partners

DLS Trainingen
Wegtersweg 22-4
7556 BR Hengelo (ov)