Groot Materieel

Hoogbouwtruck

De Hoogbouwtruck is een steeds vaker gebruikt gemechaniseerd intern transportmiddel in magazijnen bij het verzamelen van orders en het opslaan van goederen in het magazijn. Het gebruik van de Hoogbouwtruck brengt zijn eigen specifieke gevaren met zich mee. Volgens de Arbowet mogen hef– en hijsmiddelen alleen worden bediend door personen die daartoe specifieke deskundigheid bezitten. Ook de Hoogbouwtruck valt onder deze regeling. Met het hoogbouwtruckcertificaat voldoet u aan de door de Arbowet gestelde eis.

Zijlader

Bij bedrijven waar veel wordt gewerkt met lange lasten wordt vaak gebruik gemaakt van een zijlader. De voordelen zijn o.a. het stabieler opnemen van de lading en smallere gangpaden. Maar omdat de bediening en constructie van een zijlader niet overeenkomen met die van een normale vorkheftruck, ontstaan er specifieke risico’s en gevaren. Dit vereist voor de Arbo-wet dan ook specifieke deskundigheid en training. Voor de wet geldt een heftruckcertificaat dan ook niet als zijladercertificaat. Helemaal bijzonder wordt het als de zijlader in vier richtingen kan rijden, de vierwegtruck.

De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:

  • Veilig met een zijlader te werken
  • De veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren
  • Het dagelijks onderhoud correct uit te voeren

Orderpicktruck

De cursus is bestemd voor de beginnende of gevorderde warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerker, die met de Orderpicker (OPT) werkt of wil gaan werken.

Terminaltruck

Terminal trekkers zijn in de huidige tijd niet meer weg te denken en worden ingezet bij het intern transporteren van opleggers en containers. Andere benamingen voor een terminal trekker zijn: terminal truck, rangeertrekker of RoRo-trekker (roll-on roll-off). Door de toename van het gebruik van terminal trekkers groeit ook het risico dat er ongelukken ontstaan door ondeskundig gebruik. Dat vrachtwagenchauffeurs een rijbewijs moeten bezitten en daarnaast een vakdiploma, is een vanzelfsprekendheid. Maar volgens de wetgeving is de Terminaltruck een gevaarlijk werktuig en is het een plicht van de werkgever om aantoonbaar te zorgen voor deskundig geïnstrueerd personeel. Deze cursus is bedoeld voor personen die in hun dagelijks werk gebruik maken van een terminal trekker.

Autolaadkraan

Tijdens de cursus voor de autolaadkraan wordt de kennis aangereikt met betrekking tot het opstellen en bedienen van de autolaadkraan, de stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem. De cursist leert, met goedgekeurde hijsmiddelen en een goedgekeurde autolaadkraan, te laden en te lossen. En te herkennen wanneer deze middelen goedgekeurd zijn en wanneer niet. Bovendien krijgt de cursist een ruim inzicht in de veiligheidsaspecten bij het gebruik van de kraan. Doordat we in de theorie maar ook in de praktijk van de autolaadkraancursus veel aandacht geven aan veiligheid. Veiligheid vinden wij belangrijk maar ook de behendigheid. Als de cursist volledige controle heeft over de autolaadkraan kan er snel en netjes gewerkt worden, dat bespaart veel tijd.

Verreiker

De verreiker wordt vaker ingezet op terreinen met een oneffen ondergrond. In bedrijfstakken als de constructie, de bouw en de landbouw wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een verreiker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de verreiker zijn eigen specifieke risico’s en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Wij leren cursisten de verreiker op een veilige en verantwoorde wijze te besturen. We besteden veel aandacht aan de praktijk omdat wij het belangrijk vinden dat verreikerbestuurders na de verreikeropleiding zelfstandig de verreiker zonder problemen en met een zeker gevoel kunnen bedienen. Ook besteden we aandacht aan de theorie en de onderhoud van het transportmiddel. Dagelijkse controle, wekelijks en maandelijks onderhoud en hoe bestuurders kunnen herkennen of een verreiker is goedgekeurd om nog steeds in bedrijf te zijn.

Meeneemtruck

Meeneemtrucks worden steeds vaker gebruikt. Vanuit de Arbo-wet worden er eisen gesteld aan de deskundigheid van chauffeurs, er wordt gesproken over: onderricht, voorlichting en specifieke deskundigheid met betrekking tot de in het werk te verwachten risico’s. De cursus is bedoeld voor beginnende reachtruckchauffeurs en de reachtruckchauffeur die al jarenlange ervaring heeft. Het bijbrengen van praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de meeneemtruck (kooiaap). Naast de veiligheid wordt er veel aandacht besteed aan het efficiënt en schadepreventief werken met de meeneemtruck.

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat koffie/thee

Lunchkosten

€ 12,95 (excl. BTW)

Locatie

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-leur, Geleen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son, Tilburg, Venlo, Wijchen, Zwolle

Partners