VCA Basis cursus

Trainingen tijdens de Corona periode

Wij volgen nauwgezet de regels van het RIVM en nemen de 1,5 meter regel dan ook zeer serieus. Om aan alle voorwaarden te voldoen hebben wij per 1 juni onze trainingen aangepast.
De tijden van de trainingen zijn aangepast naar 08.00 uur tot 12.45 uur waarnaar aansluitend om 13.00 uur het examen zal plaats vinden. Dit zal gaan in kleine groepen van max. 10 cursisten zodat een ieder een ruime marge heeft om de training c.q. het examen te volgen. Voorafgaand aan de training moet de e-learning zijn afgerond.
Onze beroemde lunch komt te vervallen en tijdens de blokken worden de gebruikte ruimtes grondig gereinigd.

Wij hopen zo aan alle voorwaarden om tot een veilige omgeving voor zowel u als ons te komen en zien u dan ook graag vanaf juni weer in ons trainingscentrum.
Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij uiteraard telefonisch te bereiken of stuur even een email.

De VCA Training

Met een VCA Basis diploma laat u als werknemer zien dat u beschikt over (basis)kennis met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. U weet hoe u veilig moet werken waarbij u rekening houdt met uw eigen gezondheid, de gezondheid van anderen en het milieu.

Voor iedereen die op hun werk te maken heeft met mogelijk gevaarlijke situaties is een VCA diploma een toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werkzaam zijn in de bouw, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit.

Na het volgen van de cursus VCA basis weet u hoe u veilig werkzaamheden kunt uitvoeren en risico’s tot een minimum kunt beperken.

Certificering

Na het volgen van de e-learning en de training wordt het examen afgenomen. De e-learning dient geheel te zijn afgerond en voor de proeftoets(en) moet een voldoende zijn behaald, mocht je dan na het volgen van de training het examen niet halen geven we je nog minimaal 2x de kans om kosteloos examen te doen. Het diploma is 10 jaar geldig.

Programma basiscursus VCA

De training bestaat uit één volle dag. De nadruk wordt gelegd op:

  • Arbo-wet
  • Risico’s en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Veilig werken met gereedschappen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Veilig hijsen en tillen
  • Struikelen, uitglijden en verstappen
  • Veilig werken op hoogte

Anderen bekeken ook:

Partners

Covid-19 protocol

X
DLS Trainingen
Wegtersweg 22-4
7556 BR Hengelo (ov)