CODE95

Om beroepschauffeur te worden, moet u de code 95/basiskwalificatie halen bij het CCV. Hiervoor moet u examens en toetsen afleggen. Indien u daarvoor geslaagd bent, wordt de behaalde vakbekwaamheid op het rijbewijs aangegeven met de code 95 achter de betreffende rijbewijscategorie. Deze code heeft een geldigheid van vijf jaar.

Spelregels nascholing code 95

Om beroepschauffeur te blijven moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Als u dit niet doet mag u niet meer beroepsmatig rijden. Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft u slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn, DLS Trainingen is een opleidingscentrum dat door het CCV gecertificeerd is.

De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. Voor alle duidelijkheid: alleen cursussen met een V- of een W-code tellen mee voor de vereiste 7 uur praktijktraining. DLS trainingen biedt deze opleidingen aan om uw code 95 te halen of te verlengen.

De Code 95 basistraining bestaat uit twee dagen van 7 uur, u volgt dan een BHV basis training.

Bent u reeds in het bezit van Code 95, dan dient u deze na 5 jaar te verlengen, dit is mogelijk door het volgen van een BHV herhalingstraining van 1 dag.

  • Veilig werken met heftruck of reachtruck + code 95 (14 uur)
  • Herhaling heftruck of reachtruck + code 95 (7 uur)
  • Veilig werken met de hoogwerker + code 95 (7 uur)
  • Basiscursus Autolaadkraan + code 95 (7 uur)
  • Agressietrainingen
Cursus kosten €38

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Rijbewijs C

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

€ 12,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners