CODE95

Wat is code 95?

Code 95 wordt ook in het Nederlands de “Vakbekwaamheid Code 95” genoemd. Het betreft een certificaat voor professionele chauffeurs voor bepaalde landen binnen de EU. Het is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de vaardigheden en kennis van professionele chauffeurs te vergroten. Een code 95 certificaat is vijf jaar geldig.

Een code 95 certificaat is verplicht voor vrachtwagenchauffeurs die rijden in vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Daarnaast is het verplicht voor chauffeurs die passagiers vervoeren zoals buschauffeurs.

Spelregels nascholing 

Om beroepschauffeur te blijven moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Als u dit niet doet mag u niet meer beroepsmatig rijden. Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft u slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn, DLS Trainingen is een opleidingscentrum dat door het CCV gecertificeerd is.

De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. Voor alle duidelijkheid: alleen cursussen met een U- of een W-code tellen mee voor de vereiste 7 uur praktijktraining. DLS trainingen biedt deze opleidingen aan om uw certificaat te halen of te verlengen.

Een van onderstaande trainingen kan gecombineerd worden met Code 95

Cursus kosten €38

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Rijbewijs C

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners