MVK Opleiding – Middelbaar Veiligheidskunde

Gratis Tablet!

MVK staat voor Middelbaar Veiligheidskunde. Bij deze opleiding leer je hoe je werkgevers en/of werknemers adviseert op het gebied van veiligheid op de werkvloer.

Werkwijze

Tijdens de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige komen o.a. de machineveiligheid, elektrische veiligheid, brandveiligheid, fysieke belasting en gevaarlijke stoffen aan bod. We besteden aandacht aan het opstellen van een Risico inventarisatie en tevens het rapporteren en presenteren hiervan. Na het afronden van de opleiding bent u een specialist bij veiligheidskundige vraagstukken. U heeft de benodigde kennis als het gaat om arbobeleid en wet -en regelgeving. Kortom, u bent een belangrijke schakel binnen de organisatie.

Gratis vragen sessie via Teams

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding MVK wordt gevraagd naar aantoonbaar MBO werk- en denkniveau. De vooropleiding Basisopleiding Veiligheidskunde (BVK) of Integrale Veiligheidskunde (IVK) sluiten goed aan op de opleiding MVK.

De cursus MVK start januari 2023

Cursus details

Cursus duur

14 lesdagen en 1 examendag

Toelatingseisen

MBO Werk- en denkniveau

Cursus is inclusief

examen koffie/thee lesmateriaal (scriptie) begeleiding diploma gratis tablet Lunch

Lunchkosten

inclusief

Locatie

Hengelo

Veelgestelde vragen

Wanneer vinden de lesdagen plaats?

De lesdagen vinden plaats op de vrijdagen (buiten de vakantie om). De tijden zijn van 08.30 – 16.30

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico's lopen collega's en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?

Wat kan ik met MVK?

Je maakt de RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) en werkplekinstructies. Je doet ongevallenonderzoek, lost klachten op, voert LOTOTO (Lock Out – Tag Out – Try Out) procedures uit, organiseert toolboxmeetings en stelt een LMRA (laatste minuut risico analyse) op en voert die uit. Daarnaast geef je eerstelijns advisering.

Hoelang duurt de opleiding MVK?

Er zijn maximaal 14 lesdagen, deze vinden plaats op vrijdagen buiten de vakanties om. Naast je lesdagen rond jij je scriptie af en heb je daar de verdediging van, dit neemt circa 4 weken in beslag.

MVK Opleiding – Middelbaar Veiligheidskunde

€ 5150,00

excl. BTW

Duur Cursus

14 lesdagen en 1 examendag

Locatie

Hengelo

Beoordeelt met een 4,8 (lees review)

tijdlijn cursus

Inschrijven

Heb je nog vragen over deze opleiding?

Bel Britt op 085 - 773 7444