Zijlader cursus (in-company)

Bij opslagruimten van materiaal met smalle gangen wordt vaak gebruik gemaakt van een zijlader. Het voordeel van de zijlader is dat deze zijwaarts beweegt waardoor je met lange materialen zoals bijvoorbeeld planken toch eenvoudig door smalle gangen kunt manoeuvreren.

Veiligheid en risico’s zijlader

Het gevaar van de zijlader zit ‘m ook in het feit dat deze zijwaarts beweegt. Voor medewerkers die zowel een heftruck als een zijlader bedienen is het belangrijk om constant om te kunnen schakelen van een voorwaartse naar een zijwaartse beweging en vice versa. Het besturen van een zijlader vereist voor de Arbo-wet dan ook specifieke deskundigheid en training. Voor de wet geldt een heftruckcertificaat dan ook niet als zijladercertificaat. Helemaal bijzonder wordt het als de zijlader in vier richtingen kan rijden, de vierwegtruck.

Zijlader cursus inhoud

De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:

  • Veilig met een zijlader te werken
  • De veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren
  • Het dagelijks onderhoud correct uit te voeren

Zijlader cursus bij DLS

De Zijlader cursus wordt alleen in-company (bij u op locatie) aangeboden. Dit heeft als grote voordeel dat de cursus volledig afgestemd wordt op uw locatie en situatie, zodat de cursisten specifieke 1-op-1 praktijksituaties kunnen oefenen.

Cursus kosten €1250

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners