Vca cursus enschede

Vca cursus enschede

Wilt u een VCA Cursus in Enschede volgen? Dan bent u bij DLS Trainingen op het juiste adres. Wij zijn dé totaalleverancier van cursussen, opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid. Volg bij ons een Cursus in Enschede of omgeving of laat ons in-company bij uw bedrijf een cursus geven. 

Wat is een VCA?
De VCA is de afkorting voor de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist voor aannemers. Deze checklist is een lijst waarop aandachtspunten en werkmethodes staan omtrent veiligheid en gezondheid. Deze lijst geeft werknemers in risicovolle werkomgevingen de mogelijkheid om hun werk zo veilig en gezond mogelijk te doen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die werken in de:

  • Bouwsector;
  • Elektrotechniek;
  • De petrochemische industrie;
  • En in de offshore-industrie.
RUIM 2000 TEVREDEN KLANTEN
GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEURS
BEOORDEELD MET EEN 9.4

waarom VCA examen doen?

Opdrachtgevers in Nederland willen over het algemeen alleen bedrijven en/of zelfstandigen inhuren die VCA-gecertificeerd zijn.  Zo is het kunnen vertonen van een VCA-Certificaat vaak een vereiste om een bouwplaats te mogen betreden. Daardoor is het halen van je VCA examen belangrijk als u in één van bovengenoemde sectoren werkzaam bent. Wanneer u het bijbehorende certificaat heeft, weet de opdrachtgever namelijk dat u zich goed bewust bent van de risico’s tijdens het vak. Hierdoor weet de opdrachtgever ook dat u weet hoe u zo veilig mogelijk uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Woont u in Enschede of omgeving? Dan bent u van harte welkom om bij DLS Trainingen deze cursus in Enschede te volgen.

Wat leert u tijdens de vca cursus in enschede?

Tijdens de VCA Cursus in Enschede leert u welke risico’s er bij u op de werkvloer aanwezig zijn. U leert ook hoe u te werk kunt gaan, om zoveel mogelijk vervelende situaties zoals bedrijfsongevallen te voorkomen. Hierdoor kunt u uw werkzaamheden veiliger uitvoeren, waardoor er minder ongevallen op de werkvloer zullen zijn.

VCA EXAMEN DOEN IN ENSCHEDE

Iedereen die werkzaam is in de bouw of daaraan gerelateerde sectoren, kan bij ons een VCA examen doen. Denk hierbij aan werknemers, maar ook aan leidinggevenden en zelfstandigen. Na afloop van de cursus krijgt u een VCA-Certificaat mee, zodat u bij opdrachtgevers kunt aantonen dat u bij ons succesvol de cursus heeft afgerond.

WELKE VCA CURSUSSEN KUNT U BIJ DLS TRAININGEN VOLGEN?

 Bij ons kunt u de volgende trainingen volgen:

  • VCA Basis cursus;
  • VIL VCU cursus;
  • VCA Vol cursus;
  • VCA inclusief code 95;
  • En de VCA E-learning inclusief examen.

VCA BASIS CURSUS

De VCA Basis Cursus is bedoeld voor werknemers die dienen te weten hoe zij zo veilig mogelijk hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. U leert tijdens de cursus ook hoe u tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden rekening kunt houden met uw eigen gezondheid, de gezondheid van anderen en met het milieu. Deze VCA Cursus vindt in Enschede plaats, maar kunnen wij (net zoals de andere cursussen) ook bij uw bedrijf op locatie geven.

VCA Vol Cursus
De VCA Vol Cursus gaat dieper in op het veilig en gezond kunnen werken bij risicovolle beroepen. Deze VCA cursus in Enschede is dan ook bedoeld voor meewerkende leidinggevenden die via de VCA-richtlijnen werken.

VIL VCU CURSUS

De VIL VCU Cursus is bedoeld voor mensen die bij een uitzendbureau of in de arbeidsbemiddeling werken. U bent verplicht om in bezit van dit certificaat te zijn wanneer u (als bijvoorbeeld intercedent) personeel wilt leveren aan een bedrijf dat VCA gecertificeerd is. 

VCA INCLUSIEF CODE 95

Wanneer u een beroepschauffeur wilt worden moet u de CODE 95 halen bij het CCV. Deze code heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Om deze code te laten verlengen, dient u iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Doet u dat niet? Dan mag u uw werkzaamheden als beroepschauffeur niet uitvoeren. Wij bieden de VCA Cursus in combinatie met Code 95 aan. Door deze cursus te volgen, kunt u uw Code 95 halen of verlengen. 

VCA E-LEARNING INCLUSIEF EXAMEN

Wilt u zich echter niet voor de cursus hoeven te plaatsen? Dan is dat geen enkel probleem! Het is namelijk ook mogelijk om de cursussen VCA Basis, VCA VOL of VIL VCU door middel van E-learning te volgen. U doorloopt tijdens de e-learning een module waarvan elk onderdeel wordt afgesloten met een proeftoets. Wanneer alle proeftoetsen met een voldoende zijn behaald, kunt u direct het examen doen. Wanneer u uw diploma heeft gehaald, dan is deze 10 jaar geldig. Dankzij e-learning is het mogelijk om binnen anderhalf uur een cursus af te ronden.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP!

Wilt u meer informatie over onze cursussen en/of onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag.

KLANTEN VERTELLEN