Ontruimingsplan

In het geval van calamiteiten is het belangrijk een ontruimingsplan gereed te hebben. In het plan wordt vastgelegd hoe mensen op een georganiseerde en gestructureerde manier het pand kunnen verlaten. Bij het niet hebben van een ontruimingsplan loopt u het risico dat mensen in paniek raken, verkeerde routes kiezen en zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Ontruimingsplan verplicht

Het opstellen en hebben van een ontruimingsplan is wettelijk verplicht sinds 2012. De verplichting tot het hebben van een ontruimingsplan wordt aangestuurd door het Bouwbesluit 2012. In artikel 6.23 – Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan – lid 6 staat het volgende; “Een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel 6.20 heeft een ontruimingsplan.”

Naast het verplichte aspect zorgt het ontruimingsplan voor meer veiligheid. Als u een goed ontruimingsplan heeft opgesteld zal dit slachtoffers en eventuele extra schade door vertraging voorkomen.

Heeft u advies of ondersteuning nodig bij het opstellen van een goed ontruimingsplan? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op