Heftruck Certificaat

Inhoud Heftruck cursus

Wilt u een Heftruck certificaat halen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres. Bij onze cursus leren cursisten een heftruck te besturen en tot in de puntjes te beheersen. Door gebruik te maken van verschillende heftrucks krijgen de cursisten meer gevoel en zullen ze ook met meer zelfvertrouwen in verschillende typen heftrucks stappen. De cursus voor een Heftruck certificaat is gericht op de praktijk waarbij veiligheid het belangrijkste uitgangspunt is. We wijzen cursisten op gevaren en leren ze altijd goed om zich heen te kijken. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Veiligheidsvoorschriften en -procedures: Cursisten leren over wetten en eisen met betrekking op veiligheid bij het werken met heftrucks. Ook leren ze hoe persoonlijke beschermingsmiddelen ingezet kunnen worden om de veiligheid te verbeteren.
  • Heftruckbediening en -besturing: Naast theorie is het ook belangrijk dat cursisten oefenen met de praktijk, daarom leren ze hoe ze een heftruck moeten bedienen en besturen. 
  • Lastbehandeling: Dit omvat instructies over het veilig laden, lossen en verplaatsen van goederen met behulp van de heftruck. 
  • Veiligheid bij het werken op hoogte: Als bij uw bedrijf de heftruck wordt gebruikt om in de hoogte te werken, dan wordt cursisten geleerd hoe ze dit veilig kunnen doen.
  • Onderhoud en inspectie Cursisten leren hoe ze de heftruck op de juiste manier controleren en onderhouden. Dit omvat het controleren van de banden, remmen, verlichting, hydraulische systemen en andere belangrijke onderdelen. Je leert ook hoe je mogelijke problemen kunt identificeren en rapporteren.
  • Wet- en regelgeving: Cursisten leren relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de heftruck, hierbij kan gedacht worden aan de verantwoordelijkheden van de werknemer en werkgever, maar ook informatie over verzekeringen.

Heftruck certificaat verlengen?

Een Heftruck certificaat is vijf jaar geldig, is die van u verlopen? Dat betekent dat u een herhalingcursus moet volgen om uw certificaat te verlengen, daarvoor bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres.

Aanvullende dag reachtruck

Door het volgen van deze aanvullende praktijkopleiding reachtruck kan men naast het heftruck certificaat ook het reachtruck certificaat halen. Deze opleiding is uiteraard ook bedoeld voor reachtruck bestuurders die hun heftruck certificaat willen halen.

Veelgestelde vragen

Wat is een heftruck 

Een heftruck is een voertuig dat wordt aangedreven door een motor. Het wordt veelal ingezet door bedrijven om pallets met of zonder goederen erop te verplaatsen.

Is een heftruck certificaat verplicht?

In Nederland ben je verplicht om een heftruck certificaat te bezitten als je een heftruck wilt besturen. De arbowet schrijft dit voor om te kunnen garanderen dat heftrucks worden bestuurd door iemand die hier bekwaam in is. 

Hoelang is een heftruck certificaat geldig?

Een certificaat is vijf jaar geldig. Om het certificaat te verlengen dient u na 5 jaar een herhalingscursus te volgen. Op deze manier kan de veiligheid gewaarborgd worden voor werknemer en werkgever.

Wat is het verschil tussen een reachtruck en heftruck?

Een reachtruck heeft een smaller chassis dan een heftruck daardoor is hij meer geschikt voor smalle gangpaden, reachtrucks hebben vaak een hogere maximale hefhoogte dan heftrucks en reachtrucks hebben minder hefcapaciteit dan heftrucks.

Wordt de cursus voor een heftruck certificaat ook in het Engels aangeboden?

Het is bij DLS Trainingen mogelijk om een Engelstalige heftruck cursus te volgen, overleg met een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Wat kost een heftruck certificaat?

Hoeveel het kost om een heftruck certificaat te behalen is afhankelijk van de omstandigheden, wij hanteren een vanaf prijs van €175. Overleg met een van onze medewerkers over de mogelijkheden.

Cursus kosten €175 vanaf prijs

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

e-learning certificaat koffie/thee

Locatie

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-leur, Geleen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son, Tilburg, Venlo, Wijchen, Zwolle

Partners