Heftruck Certificaat Verlengen

Heftruck Certificaat Verlengen

Wilt u uw Heftruck certificaat verlengen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres.
Bij onze cursus leren cursisten een heftruck te besturen en tot in de puntjes te beheersen. Door gebruik te maken van verschillende heftrucks krijgen de cursisten meer gevoel en zullen ze ook met meer zelfvertrouwen in verschillende typen heftrucks stappen. De cursus om uw heftruck certificaat te verlengen is gericht op de praktijk waarbij veiligheid het belangrijkste uitgangspunt is. We wijzen cursisten op gevaren en leren ze altijd goed om zich heen te kijken. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Veiligheidsvoorschriften en -procedures: Cursisten leren over wetten en eisen met betrekking op veiligheid bij het werken met heftrucks. Ook leren ze hoe persoonlijke beschermingsmiddelen ingezet kunnen worden om de veiligheid te verbeteren.
  • Heftruckbediening en -besturing: Naast theorie is het ook belangrijk dat cursisten oefenen met de praktijk, daarom leren ze hoe ze een heftruck moeten bedienen en besturen. 
  • Lastbehandeling: Dit omvat instructies over het veilig laden, lossen en verplaatsen van goederen met behulp van de heftruck. 
  • Veiligheid bij het werken op hoogte: Als bij uw bedrijf de heftruck wordt gebruikt om in de hoogte te werken, dan wordt cursisten geleerd hoe ze dit veilig kunnen doen.
  • Onderhoud en inspectie Cursisten leren hoe ze de heftruck op de juiste manier controleren en onderhouden. Dit omvat het controleren van de banden, remmen, verlichting, hydraulische systemen en andere belangrijke onderdelen. Je leert ook hoe je mogelijke problemen kunt identificeren en rapporteren.
  • Wet- en regelgeving: Cursisten leren relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de heftruck. Hierbij kan gedacht worden aan de verantwoordelijkheden van de werknemer en werkgever, maar ook informatie over verzekeringen.

Heftruck certificaat

Om de herhalingcursus voor een heftruck certificaat te volgen moet u in het bezit van een heftruck certificaat, heeft u deze niet dan is het mogelijk om deze via DLS Trainingen te behalen. Dit certificaat is vijf jaar geldig, na vijf jaar dient u een herhaling cursus te volgen om uw heftruck certificaat te verlengen.

Waarom moet je na vijf jaar een heftruck certificaat verlengen?

Het is volgens de arbowet verplicht om na vijf jaar een heftruck certificaat te verlengen. Dit is om te garanderen dat iedereen die een heftruck bestuurd over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om dit veilig te doen.

Wat kost de herhalingscursus voor heftruckchauffeur?

Hoeveel het kost om een heftruck certificaat te verlengen is afhankelijk van de omstandigheden, wij hanteren een vanaf prijs van €175. Overleg met een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Cursus kosten €175

excl. BTW

Inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat koffie/thee

Locatie

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-leur, Geleen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son, Tilburg, Venlo, Wijchen, Zwolle

Partners