AED Reanimatie Cursus

Doelstelling AED Reanimatie Cursus

Een AED reanimatiecursus leert aan cursisten hoe ze moeten handelen als iemand een hartstilstand heeft. Tijdens de cursus zal er behandeld worden hoe gereanimeerd moet worden en hoe een AED gebruikt kan worden om de kans te vergroten dat iemand de reanimatie overleeft totdat de hulpdiensten gearriveerd zijn. De AED reanimatiecursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Voor cursisten die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma (nieuwe opleiding), met reanimatie-aantekening van het Oranje Kruis, kan vrijstelling worden aangevraagd. De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de AED reanimatiecursus ligt op de praktijk.

Inhoud AED Reanimatie Cursus

Tijdens de AED reanimatiecursus worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

  • Reanimatietechnieken: Cursisten leren hoe je moet reanimeren aan de hand van de nieuwste richtlijnen. Ze leren hoe je borstcompressies moet combineren met mond-op-mondbeademing.
  • AED-gebruik: Het primaire doel van de cursus is cursisten leren hoe ze gebruik kunnen maken van een AED. Ze leren hoe ze elektroden op een slachtoffer moeten plaatsen, hoe ze instructies die de AED geeft moeten volgen en hoe ze indien nodig een schok kunnen geven aan een slachtoffer.
  • Scenario oefeningen: Naast theoretische kennis vinden wij het ook belangrijk dat cursisten oefenen met reanimeren en het gebruik van een AED. Daarom oefenen cursisten met reanimeren op een pop. In het geval van een echt slachtoffer weten ze beter wat ze moeten doen omdat er al geoefend is.
  • EHBO-vaardigheden: Naast het reanimeren worden ook enkele EHBO-vaardigheden behandeld tijdens de cursus. Dit leidt ertoe dat er brede kennis ontstaat die toegepast kan worden in verschillende noodsituaties.

Reanimatie cursus op locatie

DLS heeft haar eigen opleidingscentrum aan de Wegtersweg 22-4 te Hengelo. Hier komen dagelijks cursisten langs om een van de vele verschillende cursussen van DLS Trainingen bij te wonen. Het is ook mogelijk dat een van onze gekwalificeerde instructeurs bij uw organisatie langs komt om een cursus te geven. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is reanimatie?

Reanimatie is het kunstmatig overnemen van de ademhaling en de bloedsomloop wanneer er sprake is van zowel een circulatiestilstand als een ademhalingsstilstand. Reanimeren bestaat uit het geven van beademing en borstcompressie.

Wat is een AED?

Een AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. Het is een draagbaar medisch apparaat dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon die een hartstilstand heeft.

Wat doet een AED?

Een AED kan worden gebruikt om een elektrische schok aan het hart toe te dienen, genaamd defibrillatie, om het hartritme te herstellen bij bepaalde levensbedreigende hartritmestoornissen.

Waar hangt een AED?

Door heel Nederland hangen veel AED’s, ze zijn vaak te vinden op openbare plekken en publieke gebouwen zoals bij sportverenigingen of sportscholen. 

Wie mag een AED bedienen?

Een AED kan door iedereen bediend worden, ze zijn vaak ingebouwd met spraak- en visuele aanwijzingen zodat iemand zonder training ook een AED kan gebruiken.

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

3 uur (groepsprijs)

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat koffie/thee

Locatie

In-company

Partners