EHBO Cursus

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die deel uit gaat maken van uw bedrijfshulpverleningsteam. In de cursus EHBO wordt ook aandacht besteed aan de emoties in relatie tot de hulpverlening naast de basisleerstof. Bij het volgen van de  EHBO cursus is er in vergelijking met een BHV cursus extra aandacht voor: brandwonden, botbreuken oogletsels, vergiftigingen en verstuikingen

HET VERSCHIL TUSSEN CURSUS EHBO EN BHV

Als bedrijfshulpverlener leert u vier basisvaardigheden: levensreddende handelingen, alarmeren en ontruimen, communicatie en brandbestrijding. Een EHBO cursus gaat dieper in op levensreddende handelingen. Tijdens de opleiding leert u competenties die u in staat stellen om mensen in nood te helpen als het er echt om gaat.

Inhoud EHBO cursus

Een EHBO cursus is bedoeld om cursisten te leren hoe ze eerste hulp kunnen verlenen tijdens een noodsituatie. Zodat er eerste hulp verleend kan worden totdat de hulpdiensten zijn gearriveerd.

 • Beoordeling van de situatie: Cursisten leren hoe ze verschillende situaties snel kunnen beoordelen om erachter te komen wat er aan de hand is.
 • Reanimatie: Leren wat reanimatie is en hoe er gereanimeerd kan worden. Daarnaast leren ze het verschil tussen reanimeren bij volwassenen, kinderen en baby`s 
 • Bewustzijnsniveau en ademhaling controleren: Er wordt geleerd hoe gecontroleerd kan worden of iemand bij bewustzijn is en een normale ademhaling heeft.
 • Stabiele zijligging: Cursisten leren hoe ze iemand in de stabiele zijligging kunnen leggen.
 • Verbanden en wondverzorging: Hoe moet een verband aangebracht worden en hoe een actieve wond verzorgd dient te worden.
 • Shock en flauwvallen: Cursisten leren hoe ze om moeten gaan met een persoon in shock of iemand die flauwvalt.
 • Breuken en kneuzingen: Er wordt geleerd wat te doen bij fracturen, kneuzingen en verstuikingen.
 • Brandwonden en brandwondenzorg: Cursisten leren wat ze moeten doen als iemand een brandwond heeft opgelopen.
 • Vergiftiging: Er wordt geleerd hoe er omgegaan moet worden met iemand die iets giftigs heeft genuttigd.
 • Eerste hulp bij verslikken: Cursisten leren wat te doen als iemand zich heeft verslikt.

EHBO diploma halen in 1 dag

De EHBO cursus neemt een dag in beslag en bestaat uit praktijkoefeningen ondersteund door een theoretische toelichting. De nadruk van de opleiding ligt op de praktijk. Om praktijkoefeningen uit te kunnen voeren dienen deelnemers voorafgaand het cursusboek te bestuderen. Alle cursisten sluiten de cursus EHBO af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers een officieel EHBO certificaat.

EHBO Cursus op locatie

DLS Trainingen heeft een trainingsfaciliteit op de Wegtersweg 22-4 in Hengelo. Op deze locatie worden EHBO cursussen gegeven. Deze cursussen duren in het geval van de EHBO basis van 8:30 tot 16:30 en de EHBO herhaling van 8:30 tot 16:00.

Daarnaast biedt DLS Trainingen ook de mogelijkheid om een van hun gekwalificeerde instructeurs naar uw eigen organisatie te laten komen voor een training op locatie. Dit kan handig zijn als u de voorkeur geeft aan een training die specifiek is afgestemd op uw bedrijf en werkomgeving. Het kan ook handig zijn als u een groep medewerkers heeft die tegelijkertijd getraind moeten worden.

Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een EHBO cursus bij DLS Trainingen of als u meer informatie wilt over de mogelijkheden voor een training op locatie, dan kunt u contact opnemen met een van onze werknemers, zij voorzien u graag van specifieke details, prijzen en beschikbaarheid.

Veelgestelde vragen

Waar staat EHBO voor?

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Het is een veelgebruikte afkorting die verwijst naar de directe en voorlopige medische zorg die wordt verleend aan een persoon die plotseling ziek wordt of een ongeval heeft gehad voordat professionele medische hulp beschikbaar is.

Wat zit er in een EHBO doos?

Het is afhankelijk van het type organisatie waar de EHBO doos zich bevindt wat er allemaal inzit, maar over het algemeen zitten de volgende dingen in een EHBO doos: steriele verbanden, wondpleisters, steriele gaasjes, hechtpleisters, driekantige doek, steriele wegwerphandschoenen, mondmasker voor beademing, verbandklemmetjes en veiligheidsspelden, splinterpincet, reddingsdeken, desinfecterende middelen, pijnstillers en eerstehulpinstructies.

Hoe lang is een EHBO certificaat geldig?

Een EHBO certificaat is twee jaar geldig.

Wat kost een EHBO cursus?

Een EHBO cursus kost €499 per persoon. U kunt ook voor een groep een cursus boeken, dan bepalen wij in overleg met u de prijs.

Wat zijn de 5 basisregels van EHBO?

De vijf basisregels van EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) zijn eenvoudige richtlijnen die je moet volgen wanneer je eerste hulp verleent aan iemand die gewond is geraakt of plotseling ziek is geworden. Het naleven van deze basisregels kan helpen om de situatie beter te beheersen en de juiste zorg te bieden. Dit zijn de vijf basisregels van EHBO:

 • Zorg voor je eigen veiligheid
 • Beoordeel het slachtoffer
 • Roep om hulp
 • Verleen eerste hulp
 • Blijf bij het slachtoffer
Cursus kosten €499

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat persoonlijke pas verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners