EHBO voor Code 95

De EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) Code 95-cursus is een specifieke EHBO-training gericht op beroepschauffeurs. Code 95 is een Europese code die aangeeft dat een chauffeur vakbekwaam is en periodieke nascholing moet volgen om deze code te behouden.

Om beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Als u dit niet doet, mag u niet meer beroepsmatig rijden. Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft u slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn, DLS Trainingen is een opleidingscentrum dat door het CCV gecertificeerd is.

De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal een praktijktraining met e-learning moet volgen. Voor alle duidelijkheid: alleen cursussen met een U- of een W-code tellen mee voor de vereiste 4 uur praktijktraining. De e-learning bestaat uit een theoretisch gedeelte dat in totaal 4 uur in beslag neemt, dit is verplicht.

Inhoud EHBO voor Code 95 cursus

Tijdens de EHBO Cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Levensreddende handelingen: cursisten leren de situatie beoordelen, en hoe ze een slachtoffer dienen te benaderen. Daarnaast leren ze reanimeren en hoe een AED ingezet wordt tijdens een reanimatie. 
  • Er wordt geleerd welke acties ondernomen moeten worden bij bloedingen en wonden. Dit betekent dat ze leren hoe ze een bloeding kunnen stoppen, hoe ze een verband moeten aanleggen en wat te doen bij een open wond.
  • Leren omgaan met een bewustzijnsstoornis.
  • Cursisten leren hoe ze ademhalingsproblemen kunnen herkennen en hoe ze eerste hulp verlenen bij een ademhalingsprobleem.
  • Er wordt geleerd wat de inhoud van een EHBO koffer is en hoe de materialen in de koffer gebruikt kunnen worden.
  • Cursisten krijgen naast theorie vaak ook praktijkles in het reanimeren of het aanleggen van een verband.

Veelgestelde vragen

Wat is code95?

Code 95 is een vakbekwaamheidscertificaat dat verplicht is voor beroepschauffeurs binnen de Europese Unie (EU) en enkele andere Europese landen. Deze verplichting is vastgelegd in de Europese Richtlijn 2003/59/EG en heeft als doel de verkeersveiligheid en de kwaliteit van het beroep van vrachtwagen- en buschauffeurs te verbeteren.

Wat kost een EHBO cursus voor code95?

Een EHBO cursus voor code 95 kost 189 Euro excl. BTW.

Voor hoeveel uur nascholing is de EHBO cursus voor code 95 geldig?

Na het succesvol afronden van de cursus en de e-learning kunt u 7 uur bijschrijven voor uw code95 certificaat.

Cursus kosten €189/199

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde EHBO docenten

Cursus is inclusief

e-learning certificaat koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners