Hoogbouwtruck Certificaat

Hoogbouwtruck certificaat behalen?

Wilt u een certificaat voor een hoogbouwtruck behalen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres. Onze hoogbouwtruck cursus is erop gericht dat na afloop cursisten met vertrouwen een hoogbouwtruck besturen. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

  • Veiligheidsvoorschriften: Cursisten leren veiligheidsregels en -procedures die van toepassing zijn op het werken met een hoogbouwtruck. Cursisten leren onder andere hoe ze het beste persoonlijke beschermingsmiddel kunnen inzetten en hoe ze de veiligheid van hun collega`s zo veel mogelijk kunnen garanderen.
  • Bediening en besturing: Cursisten krijgen eerst theoretische kennis over het besturen en de bediening van een hoogbouwtruck. Daarna zullen ze in de praktijk gaan oefenen. Cursisten zal geleerd worden hoe ze lastige manoeuvres moeten uitvoeren en hoe ze veilig kunnen werken in smalle gangpaden.
  • Lastbeheersing en stapeltechnieken: Belangrijk bij het werken met een hoogbouwtruck is kennis over hoe je veilig moet laden. Daarom wordt er geleerd hoe goederen op grote hoogte gestapeld en gelost moeten worden en hoe de hoogbouwtruck stabiel gehouden kan worden.
  • Onderhoud en inspectie: Naast het besturen is het ook belangrijk dat cursisten leren hoe een hoogbouwtruck onderhouden moet worden. En hoe ze inspecties kunnen uitvoeren om mogelijke gebreken te vinden.

HOOGBOUWTRUCK Certificaat BIJ DLS

De hoogbouwtruck cursus wordt alleen in-company (bij u op locatie) aangeboden. Dit heeft als groot voordeel dat de cursus volledig afgestemd wordt op uw locatie en situatie, zodat de cursisten specifieke 1-op-1 praktijksituaties kunnen oefenen.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een hoogbouwtruck certificaat kunt u bij DLS Trainingen ook een heftruck- of reachtruck certificaat halen. Schrijf u direct in of neem contact op met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen 

Wat is een hoogbouwtruck?

Een hoogbouwtruck, ook wel hoogheffende orderpicker genoemd, is een type heftruck speciaal gemaakt voor magazijnen en distributiecentra met hoge opslag rekken. De truck is smal waardoor hij makkelijk kan manoeuvreren in smalle paden en kan daarnaast tot grote hoogte heffen. 

IS EEN hoogbouwtruck CERTIFICAAT VERPLICHT?

Individuele werknemers zijn niet wettelijk verplicht om een certificaat te bezitten. Maar werkgevers hebben wel de verplichting dat hun personeel de benodigde kennis en kunde bezit voor de taken die ze uitvoeren. 

HOE LANG IS EEN hoogbouwtruck CERTIFICAAT GELDIG?

Het certificaat is vijf jaar geldig, hierna dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners