Hoogwerker Certificaat

Hoogwerker certificaat halen?

Wilt u een hoogwerker certificaat behalen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres. Bij ons kunt u een cursus volgen zodat u veilig met een hoogwerker kunt werken. De volgende onderwerpen komen aan bod bij onze cursus: 

  • Veiligheidsvoorschriften: Het is essentieel voor cursisten om te leren hoe ze veilig kunnen werken met een hoogwerker. Dit omvat het leren van belangrijke veiligheidsvoorschriften en -procedures, waaronder het juiste gebruik van veiligheidsharnassen en het veilig opstellen van een hoogwerker.
  • Bediening en besturing: Het is van groot belang om voldoende kennis te hebben over het bedienen en besturen van een hoogwerker voordat je ermee aan de slag gaat. Tijdens de hoogwerker cursus leren cursisten op een veilige manier een hoogwerker te bedienen en te besturen.
  • Praktijkervaring: Naast het opdoen van theoretische kennis is praktijkervaring met een hoogwerker een belangrijk onderdeel van de cursus. Tijdens praktijkoefeningen kunnen cursisten de geleerde kennis toepassen en aantonen dat ze over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om veilig met een hoogwerker te werken. “Bij succesvolle afronding ontvangen cursisten een hoogwerker certificaat.”

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een cursus voor een hoogwerker certificaat kunt u ook uw reachtruck– of heftruck certificaat halen bij DLS Trainingen. Schrijf u direct in of neem contact op met een van onze werknemers en informeer naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om een hoogwerker certificaat te bezitten. Echter schrijft de arbowet wel voor dat personeel bekwaam genoeg is om hun taken veilig uit te voeren. Het bezitten van een hoogwerker certificaat als je met een hoogwerker werkt is hier een voorbeeld van.

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker soms ook hoogwerkerplatform is een voertuig dat wordt gebruikt om op hoogtes te werken. Een hoogwerker bestaat meestal uit een platform dat bevestigd is aan een mechanisme dat de hoogte in kan. Het platform moet een veilige en stabiele plek bieden om op hoogtes te werken. 

Hoe lang is een hoogwerker certificaat geldig?

Een certificaat is vijf jaar geldig, na deze vijf jaar dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen.

Hoe hoog kan een hoogwerker? 

Dit is afhankelijk van het type hoogwerker, er is geen maximale hoogte die een hoogwerker mag bereiken. 

Wat is de wetgeving omtrent het werken met een hoogwerker?

Je bent verplicht om in het bezit te zijn van een geldig hoogwerker certificaat als je voor je werk gebruik moet maken van een hoogwerker. Ook is er bepaald dat een hoogwerker niet gebruikt mag worden als de windkracht 6 of hoger is.

Welke verschillende soorten hoogwerkers zijn er?

Er zijn vier veelvoorkomende types hoogwerkers: schaarhoogwerkers, telescoophoogwerkers, knikarmhoogwerkers en spinhoogwerker

Cursus kosten €525 vanaf prijs

excl. BTW

Inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen persoonlijke pas koffie/thee

Locatie

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-leur, Geleen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son, Tilburg, Venlo, Wijchen, Zwolle

Partners