Kinder EHBO Cursus

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een kinder EHBO cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

ONDERWERPEN KINDER EHBO CURSUS 

Een kinder EHBO cursus is voor iedereen die te maken heeft met kinderen in uw directe omgeving. Zoals leraren, mensen die in een kinderopvang werken maar ook natuurlijk ouders. Tijdens een kinder EHBO cursus krijg je uitgebreide kennis over verschillende situaties waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, en hoe je hulp kunt verlenen tijdens deze verschillende situaties. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de kinder EHBO cursus:

  • Beoordeling van de situatie: Cursisten leren hoe ze snel een situatie kunnen beoordelen en vast te stellen wat er aan de hand is.
  • Reanimatie: Er wordt geleerd hoe baby’s en kinderen gereanimeerd moeten worden. Dit is anders dan bij volwassenen.
  • Bewustzijnsniveau: Cursisten leren hoe ze kunnen beoordelen of een baby of kind bij bewustzijn is en normaal ademt.
  • Stabiele zijligging: Hoe kan een kind in de stabiele zijligging gelegd worden zodat de luchtwegen vrij gehouden kunnen worden.
  • Ernstige bloedingen: Cursisten leren hoe ze in het geval van een ernstige bloeding eerste hulp kunnen verlenen.
  • Vergiftiging: Cursisten leren die acties die ondernomen dienen te worden als een kind of baby iets giftigs heeft genuttigd. 
  • Verbanden en wondverzorging: Hoe moet een verband aangelegd worden en hoe kan een open wond verzorgd worden.
  • Brandwonden en brandwondenzorg: Hoe moeten brandwonden bij kinderen en baby verzorgd worden.
  • Allergische reacties: Cursisten leren wat te doen als er een allergische reactie plaatsvindt of als een kind een anafylactische shock krijgt.
  • Eerste hulp bij verslikken: Cursisten leren welke acties uitgevoerd moeten worden tijdens een verstikking. 

Een kanttekening van de kinder EHBO cursus is dat ondanks dat je de nodige vaardigheden en kennis na afloop hebt, dat je nog altijd professionele hulp moet inschakelen tijdens een noodsituatie. Maar de cursus kan er wel voor zorgen dat je tijdens een noodsituatie rustiger en zelfverzekerder bent.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een EHBO cursus kunt u bij DLS Trainingen ook een BHV of VCA cursus volgen. Schrijf u direct in, of neem contact op met een van onze medewerkers en informeer naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is kinder EHBO?

Een kinder EHBO cursus kost €89 exclusief btw bij DLS Trainingen.

Hoe lang is kinder EHBO geldig? 

Het kinder EHBO certificaat is 2 jaar geldig

Cursus kosten €89

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde EHBO-docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

inclusief

Locatie

Hengelo of in-company

Partners