Reachtruck Certificaat Verlengen

Reachtruck Certificaat Verlengen?

De herhalingscursus reachtruckchauffeur heeft als doel om zowel de theoretische kennis op te frissen als de rijvaardigheid te verbeteren. Om aan deze cursus deel te nemen, dien je reeds in het bezit te zijn van een reachtruck certificaat. Indien je nog geen certificaat hebt, kun je ook onze reachtruck basiscursus volgen. Tijdens de herhalingscursus wordt speciale aandacht besteed aan de uitdagingen en problemen die reachtruckchauffeurs in de praktijk hebben ervaren. De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens de herhalingscursus voor een reachtruck certificaat:

  • Veiligheidsregels en voorschriften: We gaan opnieuw door de basisveiligheidsregels en voorschriften.
  • Bedieningstechnieken: Cursisten krijgen de gelegenheid om hun kennis over het juist besturen van een reachtruck op te frissen. We kijken vooral of cursisten alle benodigde vaardigheden nog beheersen na het volgen van de basiscursus.
  • Lastbehandeling: We behandelen de juiste methoden voor het laden, lossen en stapelen van lasten met behulp van reachtrucks. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het beoordelen van de stabiliteit van de lading en het minimaliseren van het risico op kantelen of vallen.
  • Veiligheidsmaatregelen: We herhalen de veiligheidsmaatregelen, inclusief het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Cursisten leren hoe ze gevaarlijke situaties kunnen vermijden en hoe ze deze kunnen herkennen.
  • Onderhoud en inspectie: We benadrukken het belang van het goed onderhouden van de reachtruck in hun organisatie. Cursisten worden opnieuw bekend gemaakt met het uitvoeren van onderhoudstaken, zoals pre-operatieve inspecties, het identificeren van mogelijke mechanische problemen en het melden van defecten aan de juiste afdeling.
  • Noodsituaties en evacuatie: Cursisten leren de juiste procedures tijdens noodsituaties, hoe ze moeten reageren en hoe ze hulp kunnen bieden.

 

Wat is een reachtruck?

 

Een reachtruck is een type heftruck dat speciaal is ontworpen voor het werken in smalle gangpaden in magazijnen of distributiecentra. Het voornaamste kenmerk van een reachtruck is de mogelijkheid om de lading naar voren te verplaatsen, voorbij de voorwielen, waardoor de heftruck gemakkelijk kan manoeuvreren in smalle gangpaden.

Reachtrucks hebben doorgaans een driewielig ontwerp, waarbij het achterwiel fungeert als draaipunt, waardoor de truck op zijn plek kan draaien zonder veel ruimte nodig te hebben. Ze zijn uitgerust met een telescopische mast die naar voren kan reiken om ladingen op te tillen en op te slaan op grote hoogtes. Hierdoor kunnen reachtrucks pallets en andere zware lasten veilig oppakken en stapelen op hoge stellingen.

Het besturen van een reachtruck vereist speciale training en certificering vanwege de complexiteit en veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het werken op hoogte en in nauwe ruimtes. Om te laten zien dat je hier bekwaam in bent moet je een reachtruck certificaat halen. Reachtrucks worden vaak gebruikt in magazijnen waar een hoge opslagdichtheid vereist is en waar ruimte-efficiëntie van groot belang is. Ze dragen bij aan het maximaliseren van de beschikbare opslagruimte en het efficiënt organiseren van voorraden.

Hoe lang is een reachtruckcertificaat geldig?

 

Een reachtruck certificaat is geldig voor een periode van 5 jaar. Na deze periode dien je een herhalingscursus te volgen om het certificaat te vernieuwen. Naast een reachtruck certificaat kun je ook bij DLS Trainingen een heftruck certificaat behalen.

Cursus kosten €175

excl. BTW

Inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

examen certificaat koffie/thee

Locatie

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-leur, Geleen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son, Tilburg, Venlo, Wijchen, Zwolle

Partners