VCA Code 95

VCA CODE 95

DLS trainingen biedt o.a. de VCA basiscursus aan om uw Code 95 te halen of te verlengen. Bent u reeds in het bezit van Code 95, dan dient u deze na 5 jaar te verlengen, dit is mogelijk door het volgen van een VCA basiscursus van 1 dag.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het doel van een VCA cursus is werknemers bewust te laten worden van mogelijke risico`s op de werkvloer, en hoe ze veilig kunnen werken. Het hebben van een VCA certificaat is niet wettelijk verplicht, maar in veel sectoren is het wel een vereiste om aan de slag te mogen.

De VCA cursus van DLS Trainingen omvat de volgende onderwerpen:

  • Wetgeving en voorschriften: Cursisten leren met welke wet- en regelgeving zij rekening moeten houden als het aankomt tot veiligheid, gezondheid en milieu op de werkomgeving
  • Gevaren, risico`s en preventie: Identificeren en beoordelen van verschillende gevaren op de werkplek. Welke maatregelen genomen kunnen worden om risico`s in te perken en ongevallen te voorkomen.
  • Veiligheidsprocedures en -maatregelen: Leren wat de juiste veiligheidsprocedures zijn en hoe persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt kunnen worden om de veiligheid te verbeteren.
  • Brand- en explosiepreventie: Cursisten bewust laten worden met brandrisico’s hoe brand voorkomen kan worden en hoe brand geblust kan worden.
  • Arbeidsmiddelen en gereedschappen: Leren om veilig gebruik te maken van machines en gereedschappen.
  • Elektrische veiligheid: Bewustzijn creëren voor de risico`s van elektriciteit.
  • Ergonomie en fysieke belasting: Inzicht in ergonomische principes en het voorkomen van lichamelijke belasting, zoals tillen, duwen, trekken, etc.
  • Milieu: Bewustwording van de milieurisico`s op de werkplek en eventuele maatregelen die genomen kunnen worden zodat het milieu niet beschadigd raakt, denk hierbij aan afvalbeheer of omgaan met gevaarlijke stoffen.

Hoe kan VCA gecombineerd worden met Code 95

Als u als chauffeur een VCA certificaat nodig hebt, dan is het mogelijk om het halen van het VCA certificaat te combineren met het halen van Code 95 punten. 

Doelstelling VCA Cursus:

Het doel van een VCA-cursus is om deelnemers bewust te maken van veiligheid, gezondheid en milieurisico’s op de werkplek. Daarnaast hen de kennis en vaardigheden bieden om deze risico’s effectief te beheersen. Als een cursist een VCA diploma heeft gehaald kan hij of zij bijdragen aan veiligere en gezondere werkomgeving.

Veelgestelde vragen 

Wat is Code 95 bij VCA?

Het is mogelijk om tegelijk het halen van code 95 punten en een VCA certificaat te doen. Dit kan in de vorm van de VCA code 95 cursus.

Welke cursussen zijn er voor Code 95

U kunt voor code 95 punten een VCA cursus volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om code 95 punten te halen door het volgen van een van onze andere cursussen bekijk de volgende pagina voor de mogelijkheden.

Cursus kosten €249

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Rijbewijs C

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners