Agressietraining of hospitality training?

Training in de horeca en de zorg is belangrijk, maar kies je nou voor een agressietraining of hospitality training? Hoe kun je ervoor zorgen dat je ook in situaties met agressie goed blijft communiceren en de situatie onder controle houdt? Je leest er alles over in deze blog over de keuze tussen agressietraining of hospitality training.

Agressie of hospitality?

Kies je nou voor een agressietraining of hospitality training? Het kan soms dicht bij elkaar liggen – eerst weet je een klant gastvrij te ontvangen, en een paar minuten later op een effectieve manier te kalmeren, omdat hij of zij zich onbeschoft en agressief opstelt. Deze situatie kan op veel werkplekken gebeuren: in een ziekenhuis, een pretpark, of in een café. Je kunt natuurlijk ook met agressie onder collega’s te maken krijgen. Het is goed om je op dit soort situaties voor te bereiden door middel van een training die bij jou of je personeel past.

agressietraining, training hospitality in de zorg

Grensoverschrijdend gedrag.

Het is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag. Dat het vaker gemeld wordt en in het nieuws komt, wil niet zeggen dat het ook vaker voorkomt. Het kan ook betekenen dat slachtoffers zich weerbaarder kunnen opstellen en het vaker melden. Het is een positieve ontwikkeling dat er meer aandacht is voor het voorkomen en aanpakken van gedrag als intimidatie. Het helpt om weerbaarder te worden tegen elke vorm van grensoverschrijdend gedrag. Dat kan sexueel misbruik zijn, maar ook pesten, (cyber)stalking of andere vormen van ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer.

Wij kunnen onze agressietraining of hospitality training in Hengelo en Enschede aanpassen voor de situaties waar jij (of je medewerkers) in terecht kunnen komen, om ze meer bewust en weerbaarder tegen dit soort gedrag te maken. Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Neem hieronder meteen even contact met ons op.

Hospitality training in de zorg

Professionele hospitality (of gastvrijheid) kom je tegenwoordig op veel plekken tegen. Dit geldt al lang niet meer voor alleen de horeca, maar bijvoorbeeld ook op een vliegveld en in het openbaar vervoer en in de zorg. Het maakt dat klanten zich er welkom en op hun gemak voelen. En hoewel je bijvoorbeeld liever niet in een ziekenhuis komt, is het wel fijn als je op een gastvrije manier wordt ontvangen en behandeld door zorg- en servicemedewerkers. Je voelt je dan welkom en op je gemak. Misschien voelt het vanzelfsprekend, maar kan het goed zijn om een hospitality training te volgen. Al is het alleen maar om je je in de positie van klanten, gasten, of patiënten te kunnen verplaatsen. Dit kan de samenwerking veel prettiger en efficiënter maken.

Agressietraining in de praktijk

Onbehoorlijk gedrag en agressie komen helaas voor in het bedrijfsleven. Bij een agressietraining denk je misschien aan een portier of ander personeel in de horeca, maar dit gedrag komt ook voor in het openbaar vervoer en in de zorg. Als je dagelijks te maken hebt met klanten of gasten, gaat het weleens mis. Een klacht die uit de hand loopt, irritaties, of gewoon onbeschoft gedrag. In de horeca kan er drank in het spel zijn, waardoor agressie wellicht eerder optreedt. Maar er zijn ook vormen van agressie die zich afspelen tussen werknemers op de werkvloer. Denk daarbij aan conflicten, pesten of intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Door onze agressietraining te volgen kun je leren agressieve klanten tot rust te manen, collega’s aan te spreken en conflicten op een positieve manier op te lossen.

Eendaags training hospitality.

Onze eendaagse training hospitality is gericht op medewerkers in de horeca- en service-industrie. Het doel is het ontwikkelen van vaardigheden om de gastvrijheid en klantenservice te verbeteren, zodat klanten of gasten zich welkom en gastvrij behandeld  voelen. De precieze invulling van de cursus kunt u zelf aanpassen, maar onderwerpen die ondere andere aan bod komen zijn:

  • Het belang van gastvrijheid
  • Communicatievaardigheden
  • Omgaan met klachten
  • Persoonlijke presentatie
  • Upselling en cross-selling.

Geïnteresseerd? Schrijf je hieronder meteen in.

Eendaagse agressietraining.

Onze eendaagse agressietraining is gericht om cursisten gevoelens van woede en agressie te helpen beheersen en begrijpen. Hierbij wordt je bewust gemaakt van agressief gedrag en de onderliggende oorzaken ervan, zowel bij jezelf als bij anderen. Ook worden er effectieve manieren besproken om agressie te verminderen en conflicten positief op te lossen. Bij deze cursus is het mogelijk om de onderwerpen die aan bod komen aan te passen aan uw specifieke bedrijfstak, maar een paar van de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn:

  • Herkennen van agressie
  • Zelfbeheersing
  • Stressmanagement
  • Omgaan met conflicten
  • Gevolgen van agressief gedrag.

Geïnteresseerd? Schrijf je hieronder meteen in.

Wil je meer weten over onze agressietraining of hospitality training? Of over onze andere cursussen op het gebied van veiligheid op de werkvloer? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op.