Autolaadkraan Certificaat

Autolaadkraan certificaat halen?

Wilt u uw autolaadkraan certificaat halen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres.

Om cursisten kennis en kunde bij te brengen op het gebied van het besturen van een autolaadkraan biedt DLS Trainingen een cursus hiervoor aan. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktijk gedeelte. De cursus behandelt de volgende onderwerpen:

  • Veiligheidsvoorschriften: cursisten leren welke veiligheidsregels en -procedures handig zijn om te weten als je met een autolaadkraan gaat werken. Hierbij moet je denken aan hoe persoonlijke beschermingsmiddelen ingezet kunnen worden en hoe de veiligheid van voorbijgangers en direct betrokkenen gegarandeerd kan worden. 
  • Bediening en besturing: Cursisten krijgen eerst uitgebreid theoretische kennis over het bedienen en besturen van een autolaadkraan. Daarna wordt er geoefend in de praktijk met het besturen van een autolaadkraan.
  • Lastbeheersing en hijsen: Als je gaat werken met een autolaadkraan is het belangrijk dat je goed weet hoe je om moet gaan met de verschillende soorten last die je gaat tegenkomen
  • Onderhoud en inspectie: Het is voor cursisten ook belangrijk dat ze voldoende kennis hebben om de autolaadkraan te onderhouden en na te kunnen kijken op gebreken.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een autolaadkraan certificaat kunt u ook een reachtruck certificaat of een verreiker certificaat halen bij DLS Trainingen. Schrijf u direct in of neem contact op met een van onze werknemers, zij informeren u graag over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is een autolaadkraan?

Een autolaadkraan is een veelzijdige machine die veelal in de bouw gebruikt wordt. Het is een combinatie van een heftruck en telescoopkraan, dit betekent dat de machine voor veel verschillende doeleinden ingezet kan worden.

Is een autolaadkraan certificaat verplicht?

Individuele werknemers zijn niet wettelijk verplicht om een autolaadkraan certificaat te bezitten als zij werken met een autolaadkraan. Maar werkgevers hebben wel de verplichting dat hun personeel de benodigde kennis en kunde bezit voor de taken die ze uitvoeren. 

Hoe lang is een autolaadkraan certificaat geldig?

Het autolaadkraan certificaat is vijf jaar geldig, hierna dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners