Verreiker Certificaat

Verreiker certificaat halen?

Wilt u een verreiker certificaat halen? Kies voor DLS Trainingen!

Bij DLS Trainingen leren cursisten op een veilige en verantwoorde manier hoe ze een verreiker moeten besturen. Onze cursus legt de nadruk op de praktijk, omdat we het belangrijk vinden dat verreiker bestuurders na de cursus zelfstandig en met vertrouwen een verreiker kunnen bedienen. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veiligheidsvoorschriften: Cursisten leren belangrijke veiligheidsregels en -procedures voor het besturen van een verreiker. Dit omvat onder andere het correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het waarborgen van de veiligheid van voorbijgangers.
  • Bediening en besturing: Cursisten krijgen eerst theoretische kennis over het besturen van een verreiker, waarna ze in de praktijk oefenen met het daadwerkelijk bedienen ervan.
  • Lastbeheersing en heftechnieken: Cursisten worden getraind in het veilig laden, tillen, verplaatsen en lossen van diverse lasten met behulp van de verreiker. Ze leren welke heftechnieken het meest geschikt zijn in verschillende situaties en hoe ze deze technieken correct kunnen toepassen.
  • Onderhoud en inspectie: Naast bediening is ook het onderhoud van een verreiker belangrijk om te leren. Cursisten leren hoe ze defecten kunnen herkennen, regelmatige controles kunnen uitvoeren en bewegende onderdelen kunnen smeren.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een verreiker certificaat kunt u bij DLS Trainingen ook een reachtruck– of hoogwerker certificaat halen, schrijf u direct in of neem contact op met een van onze werknemers, zij informeren u graag over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is een verreiker?

Een verreiker is een veelzijdige machine die veelal in de bouw gebruikt wordt. Het is een combinatie van een heftruck en telescoopkraan, dit betekent dat de machine voor veel verschillende doeleinden ingezet kan worden.

Is een verreiker certificaat verplicht?

Individuele werknemers zijn niet wettelijk verplicht om een verreiker certificaat te bezitten als zij werken met een verreiker. Maar werkgevers hebben wel de verplichting dat hun personeel de benodigde kennis en kunde bezit voor de taken die ze uitvoeren. 

Hoe lang is een verreiker certificaat geldig?

Het verreiker certificaat is vijf jaar geldig, hierna dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners