BHV Basis Cursus

BHV BASIS CURSUS

Een BHV basis cursus volgen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres! Een BHV-cursus staat voor “Bedrijfshulpverlening” en is gericht op het trainen van werknemers in noodsituaties op de werkplek. Het is wettelijk verplicht (afhankelijk van grootte organisatie en mate van risico) om een bepaald aantal gecertificeerde BHV’ers in uw organisatie te hebben. Na het volgen van de basis training BHV is men in staat om een beginnende brand te beperken en te bestrijden. Daarnaast leren ze een ontruiming te begeleiden en eerste hulp te verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies.

Er gelden geen toelatingseisen voor deelname aan de BHV basis cursus. behalve dat de deelnemer dient te beschikken over een normale fysieke en psychische conditie. Het certificaat dat ontvangen wordt na het succesvol afronden van de cursus heeft een geldigheidsduur van een jaar. Deze kunt u verlengen door jaarlijks een herhalingscursus BHV te volgen. Voor cursisten die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma met reanimatie-aantekening van het Oranje Kruis kan vrijstelling worden aangevraagd voor de module Eerste Hulp.

BHV cursus Inhoud

In overleg kan de BHV basis cursus ingevuld worden zoals uw organisatie dat wil zodat de cursus het beste aansluit op de situatie in uw organisatie. Onze standaard BHV basis cursus bevat de volgende onderwerpen:

  • Eerste hulp: Cursisten leren hoe zij eerste hulp kunnen verlenen tijdens een noodsituatie. Ze leren hoe ze iemand moeten reanimeren en hoe een AED ingezet kan worden tijdens een reanimatie. Daarnaast leren ze hoe ze noodvervoersgreep van Rautek moeten uitvoeren.
  • Brandbestrijding: Cursisten leren wat ze moeten doen in het geval van een brand. Ze leren onder andere de verschillende blusmiddelen kennen en wanneer je welk blusmiddel dient te gebruiken. Daarnaast wordt er ook geoefend met het blussen van een brand. 
  • Ontruiming:Er wordt geleerd hoe er veilig ontruimd kan worden, ze leren wat de rol van een BHV’er is tijdens een ontruiming.
  • Communicatie: Er wordt ingegaan op hoe de communicatie tijdens een noodsituatie moet plaatsvinden. Cursisten leren hoe ze goed en effectief kunnen communiceren met verschillende partijen tijdens een noodsituatie.  

BHV 1 dag

Na succesvolle afronding van de BHV-basiscursus van DLS Trainingen ontvang je een certificaat.  Dit betekent dat je officieel gecertificeerd bent als bedrijfshulpverlener. De basistraining duurt van 8:30 tot 15:30 uur, wat betekent dat je al binnen één dag de BHV-basiscursus kunt voltooien en je BHV-certificaat kunt halen. Als je al  een BHV-certificaat bezit, kun je ervoor kiezen om de BHV-herhalingscursus te volgen, die afhankelijk van je voorkeur een dag of een dagdeel duurt.

BHV Basis Cursus op locatie

DLS Trainingen heeft een trainingsfaciliteit op de Wegtersweg 22-4 in Hengelo. Op deze locatie worden  regelmatig bedrijfshulpverlening (BHV) trainingen gegeven. Deze trainingen kunnen variëren van een volledige dag voor een basis BHV cursus tot een halve of hele dag voor een herhalingstraining.

Daarnaast biedt DLS Trainingen ook de mogelijkheid om een van hun gekwalificeerde instructeurs naar uw eigen organisatie te laten komen voor een training op locatie. Dit kan handig zijn als u de voorkeur geeft aan een training die specifiek is afgestemd op uw bedrijf en werkomgeving. Het kan ook handig zijn als u een groep medewerkers heeft die tegelijkertijd getraind moeten worden.

Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een BHV basis cursus bij DLS Trainingen of als u meer informatie wilt over de mogelijkheden voor een training op locatie, dan kunt u contact opnemen met een van onze werknemers, zij voorzien u graag van specifieke details, prijzen en beschikbaarheid.

Veelgestelde vragen

Wat is BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening, Het is een regeling voor bedrijven om de veiligheid te waarborgen tijdens noodsituaties tot de hulpdiensten arriveren en het overnemen.

Wat is een BHV Basis Cursus?

Tijdens een BHV Cursus worden medewerkers van organisaties opgeleid tot BHV’er. Dit betekent dat ze worden getraind op verschillende vaardigheden die belangrijk zijn voor een BHV’er. Denk hierbij aan eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.

Wanneer is een BHV’er verplicht?

De Arbowet voorschrijft dat werkgevers veiligheid van werknemers en andere aanwezigen moeten garanderen. Hierbij hoort het in dienst hebben van werknemers met een BHV certificaat. De hoeveelheid BHV’ers die een bedrijf in dienst moet hebben is afhankelijk van de aard en grootte van het bedrijf.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is een jaar lang geldig.

Hoe lang duurt een BHV cursus?

Een basis BHV training duurt een hele dag(8:30 tot 15:30). Een herhaling BHV Training duurt naar keuze een hele dag (8:30 tot 15:30) of een dagdeel van 4 uur(8:30 tot 12:30 of 13:00 tot 17:00)

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO is gericht op eerste hulp bij ongevallen en kan in meerdere situaties toegepast worden. BHV is specifiek gericht op een werksituatie en is veel breder dan EHBO. Naast brandbestrijding en evacuatie is EHBO wel een onderdeel van BHV maar het is minder uitgebreid.

 

Cursus kosten €229

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde BHV-docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas blusmateriaal verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95

Locatie

Hengelo of in-company

Partners