De BHV Herhalingscursus

Om een BHV certificaat te behouden, dient u jaarlijks een BHV Herhalingscursus te volgen. Door dit te doen, frist u uw geheugen en kennis weer op over de theorie en praktijkvaardigheden van BHV. Hierdoor zult u deze kennis en vaardigheden niet verleren, maar altijd in situaties die erom vragen op de juiste manier als BHV’er kunnen optreden. Door onze eendaagse BHV Herhalingscursus houdt u uw kennis up to date!

Is het verplicht om de BHV herhalingscursus te volgen?

Bij 1 of meerdere werknemers is BHV verplicht zoals wettelijk is vastgesteld. Daarom is het noodzaak dat er altijd een BHV’er op de werkvloer aanwezig is. Om u zelf een BHV’er te mogen blijven noemen, is het verplicht dat u een keer per jaar een BHV herhalingscursus volgt. Om dus altijd een BHV’er in het team te hebben, kan een werkgever dus van u vragen om een dergelijke herhalingscursus te volgen. BHV herhaling is voor BHV’ers waarvan het BHV certificaat bijna verlopen is. Daarom is het verplicht om jaarlijks een BHV herhalingscursus te volgen. In 1 dag frissen we kennis en vaardigheden van de BHV’ers weer op. De gecertificeerde instructeurs brengen je tijdens de herhaling BHV op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied BHV.

bhv herhalingscursus instructies

Wat leert u tijdens de BHV herhalingscursus?

Tijdens de herhalingscursus wordt er praktijkgericht geoefend op de hoofdpunten van de basiscursus BHV. De praktijkoefeningen in deze BHV herhalingscursus worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de cursus ligt dus vooral op de praktijk. Het inzetten van een Lotusmedewerker behoort standaard tot deze training

Na het volgen van de BHV herhalingscursus bent u in staat om een beginnende brand te beperken en te bestrijden, een ontruiming te begeleiden en eerste hulp te verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het BHV certificaat.

Voor cursisten die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma met reanimatie aantekening van het Oranje Kruis kan vrijstelling worden aangevraagd voor de module Eerste Hulp.

Let op! Een BHV diploma is vereist

Let op: om deze cursus te mogen volgen, dient u in het bezit te zijn van een geldig BHV certificaat. Aan deze cursus worden behoudens een normale fysieke en psychische conditie verder geen toelatingseisen gesteld.

Cursus kosten €169

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde BHV-docenten

Toelatingseisen

Geldig basis diploma BHV

Cursus is inclusief

certificaat blusmateriaal verbandmateriaal koffie/thee Inzet lotusmedewerker

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners