BHV Herhalingcursus met E-learning (dagdeel)

Om een BHV certificaat te behouden, dient u jaarlijks een BHV Herhalingscursus te volgen, bij DLS Trainingen kun je een BHV Herhalingcursus met E-learning doen. Door dit te doen, frist u uw geheugen en kennis weer op over de theorie en praktijkvaardigheden van BHV. Hierdoor zult u deze kennis en vaardigheden niet verleren, maar altijd in situaties die erom vragen kunt u op de juiste manier optreden. Door onze halve dag herhalingscursus houdt u uw kennis up to date. U kunt bij DLS Traingingen een dagdeel in combinatie met E-learning of een hele dag een herhalingscursus volgen

  • De herhalingscursus bhv 1 keer per jaar
  • Een BHV cursus herhaling boeken kan je hier rechtsreeks doen
  • Na een BHV training weer volledig up-to-date

In 4 uur je BHV Herhalingcursus met E-learning halen?

BHV Herhaling volgen in 1 dagdeel? Bij DLS Trainingen is dit geen probleem. Keuze uit de ochtend of de middag. Het ochtend gedeelte is van 08.30 tot 12.30 uur en het middag gedeelte is van 13.00 tot 17.00 uur. Enige voorwaarde is dat vooraf aan de training de cursist de E-learning moeten hebben bestudeerd en hebben afgerond.

Is het verplicht om de BHV herhalingscursus te volgen?

Bij 1 of meerdere werknemers is BHV verplicht zoals wettelijk is vastgesteld. Daarom is het noodzaak dat er altijd een bedrijfshulpverlener op de werkvloer aanwezig is. Om gecertificeerd te blijven, is het verplicht dat u jaarlijks een herhalingscursus volgt. Om altijd een bedrijfshulpverlener in het team te hebben, kan een werkgever van u vragen om een dergelijke herhalingscursus te volgen. Een herhalingscursus is voor BHV’ers waarvan het certificaat bijna verlopen is. Daarom is het verplicht om jaarlijks een BHV herhalingscursus te volgen. In 1 dag frissen we kennis en vaardigheden van u weer op. De gecertificeerde instructeurs brengen je tijdens de herhaling BHV op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Wat leert u tijdens de BHV herhalingscursus met E-learning?

Tijdens de herhalingscursus wordt er praktijkgericht geoefend op de hoofdpunten van de basiscursus . De praktijkoefeningen in deze herhalingscursus worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de cursus ligt dus vooral op de praktijk.

Na het volgen van de herhalingscursus bent u in staat om een beginnende brand te beperken en te bestrijden, een ontruiming te begeleiden en eerste hulp te verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het BHV certificaat.

Voor cursisten die een BHV herhalingscursus gaan volgen en in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma met reanimatie aantekening van het Oranje Kruis kan vrijstelling worden aangevraagd voor de module Eerste Hulp.

Let op! BHV diploma is vereist

Let op: Om deze cursus te mogen volgen dient u in het bezit te zijn van een geldig certificaat BHV. Aan deze cursus worden behoudens een normale fysieke en psychische conditie verder geen toelatingseisen gesteld.

Waarom een Herhalingscursus met E-learning bij DLS Trainingen volgen?

Met een BHV herhalingscursus met E-learning kun je de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn om bijvoorbeeld een ontruiming goed te laten verlopen of om daar waar nodig eerste hulp te verlenen. Ook het blussen van beginnende brandjes heb je dan onder de knie. Ieder bedrijf heeft dan ook mensen nodig die een BHV certificaat bezitten. Afhankelijk van hoe groot een bedrijf is en hoeveel mensen er werken, heb je een x aantal BHV opgeleide professionals nodig. Deze BHV opgeleide mensen zijn niet alleen maar actief op de werkvloer in deze hoedanigheid. Het zijn vaak gewone werknemers die binnen het bedrijf een bepaalde functie uitvoeren. Voor die functie hebben ze dan ook geen BHV certificaat nodig.

Code 95

Tijdens elke BHV Herhaling kan men de punten voor de Code 95 halen. Bij inschrijving moet worden aangegeven dat je de Code 95 erbij wilt doen.
Voorafgaand aan de cursus krijg je een speciaal aangepaste e-learning toegezonden welke moet zijn afgerond voor aanvang van de cursus.

Cursus op locatie?

DLS Trainingen heeft een trainingsfaciliteit op de Wegtersweg 22-4 in Hengelo, waar regelmatig bedrijfshulpverlening trainingen worden gegeven. Deze trainingen kunnen variëren van een volledige dag voor een basis cursus of een halve of hele dag voor een BHV herhalingscursus met E-learning.

Daarnaast biedt DLS Trainingen ook de mogelijkheid om een van hun gekwalificeerde instructeurs naar uw eigen organisatie te laten komen voor een training op locatie. Dit kan handig zijn als u de voorkeur geeft aan een training die specifiek is afgestemd op uw bedrijf en werkomgeving. Het kan ook handig zijn als u een groep medewerkers heeft die tegelijkertijd getraind moeten worden.

Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een training of cursus bij DLS Trainingen of als u meer informatie wilt over de mogelijkheden voor een training op locatie, dan kunt u contact opnemen met een van onze werknemers, zij voorzien u graag van specifieke details, prijzen en beschikbaarheid.

Veelgestelde vragen

Wat is BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening, Het is een regeling voor bedrijven om de veiligheid te waarborgen tijdens noodsituaties tot de hulpdiensten arriveren en het overnemen.

Wat is een BHV Herhalingscursus Cursus?

Tijdens een BHV herhalingscursus kunnen medewerkers van organisaties hun BHV certificaat een jaar verlengen. Dit betekent dat hun kennis wordt ververst op verschillende vaardigheden die belangrijk zijn voor een BHV’er. Denk hierbij aan eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.

Wanneer is een BHV’er verplicht?

De Arbowet voorschrijft dat werkgevers veiligheid van werknemers en andere aanwezigen moeten garanderen. Hierbij hoort het in dienst hebben van werknemers met een BHV certificaat. De hoeveelheid BHV’ers die een bedrijf in dienst moet hebben is afhankelijk van de aard en grootte van het bedrijf.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is een jaar lang geldig.

Hoe lang duurt een BHV herhalingscursus?

Een herhaling BHV Training duurt naar keuze een hele dag (8:30 tot 15:30) of een dagdeel van 4 uur(8:30 tot 12:30 of 13:00 tot 17:00)

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO is gericht op eerste hulp bij ongevallen en kan in meerdere situaties toegepast worden. BHV is specifiek gericht op een werksituatie en is veel breder dan EHBO. Naast brandbestrijding en evacuatie is EHBO wel een onderdeel van BHV maar het is minder uitgebreid.

 

Cursus kosten €159

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dagdeel (4 uur)

Docent

Gediplomeerde docenten

Toelatingseisen

Geldig BHV-diploma

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas blusmateriaal verbandmateriaal koffie/thee

Locatie

Hengelo of in-company

Partners