Ploegleider BHV

Ploegleider BHV

Een cursus voor ploegleider BHV bij DLS Trainingen bevat de volgende onderwerpen:

  • BHV-organisatie en wetgeving: Een overzicht van de wet- en regelgeving met betrekking tot bedrijfshulpverlening, de verantwoordelijkheden van de ploegleider BHV en de rol van de BHV-organisatie binnen een bedrijf.
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E): Het identificeren en beoordelen van potentiële risico’s binnen een organisatie en het opstellen van een RI&E-plan om deze risico’s te beheersen.
  • Algemene BHV-kennis: Basiskennis van eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingstechnieken. Dit omvat het leren herkennen van noodsituaties, het verlenen van eerste hulp, het gebruik van blusmiddelen en het plannen en uitvoeren van een veilige evacuatie.
  • Leidinggeven en communicatie: Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en effectieve communicatietechnieken om als ploegleider BHV de coördinatie en aansturing van het BHV-team tijdens noodsituaties te vergemakkelijken.
  • Oefeningen en scenario’s: Praktische oefeningen en het uitvoeren van scenario’s om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Dit kan onder meer het leiden van een BHV-team tijdens een noodsituatie omvatten.

Taken

Als ploegleider BHV heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen de BHV-organisatie van een bedrijf. Deze taken kunnen variëren afhankelijk van de aard en omvang van het bedrijf. Enkele belangrijke taken zijn:

  • Coördineren van het BHV-team tijdens noodsituaties, je moet ervoor zorgen dat alle BHV’ers binnen de organisatie weten wat ze moeten doen. Je geeft leiding aan het BHV team tijdens een noodsituatie.
  • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie tijdens een noodsituatie. Dit betreft zowel de communicatie intern met andere medewerkers als extern bijvoorbeeld met de hulpdiensten.
  • Je bent ervoor verantwoordelijk dat het BHV-team regelmatig oefent, zodat hun kennis en vaardigheden op peil blijven.
  • Je werkt samen met andere groepen binnen je organisatie zoals het management en de facilitaire dienst.

Cursus op locatie?

DLS heeft haar eigen opleidingscentrum aan de Wegtersweg 22-4 te Hengelo, Hier komen dagelijks cursisten langs om een van de vele verschillende cursussen van DLS Trainingen bij te wonen. Het is ook mogelijk dat een van onze gekwalificeerde instructeurs bij uw organisatie langs komt om een cursus te geven. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de cursus is het verplicht dat je over voldoende kennis beschikt op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV). Een manier om deze kennis aan te tonen is door het bezitten van een BHV-certificaat. Na het succesvol afronden van de basis BHV training ontvangen cursisten een certificaat.
De Ploegleider pas is 2 jaar geldig.

Is het verplicht om een Ploegleider BHV in dienst te hebben?

Dit is niet verplicht, de Arbowet voorschrijft dat elke organisatie een BHV’er moet aanstellen maar vermeldt niets over het hebben van een Ploegleider BHV.

 

Cursus kosten €275

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 Dag

Docent

Gediplomeerde BHV-docenten

Toelatingseisen

BHV gecertificeerd

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat blusmateriaal verbandmateriaal koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95

Locatie

Hengelo of in-company

Partners