Terminal Trekker Certificaat

Terminal trekker certificaat halen?

Wilt u een terminal trekker certificaat? Kies voor DLS Trainingen!

Wilt u kennis opdoen over het besturen van een Terminal trekker? Dan is de terminal trekker cursus iets voor u. Onze cursus bestaat uit een theoretisch en een praktijk gedeelte. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

  • Veiligheidsvoorschriften: Cursisten leren belangrijke veiligheidsregels en -procedures die van toepassing zijn op het werken met een terminal trekker. Hierbij komt onder andere aan bod hoe persoonlijke beschermingsmiddelen ingezet kunnen worden en hoe de veiligheid van andere medewerkers gegarandeerd kan worden .
  • Bediening en besturing: Cursisten krijgen eerst theoretische kennis en oefenen daarna in de praktijk met het besturen van een terminal trekker. Naast het besturen van de terminal trekker zal er ook geoefend worden met het koppelen van opleggers.
  • Laden en lossen: Tijdens de cursus wordt behandeld hoe trailers en containers gelost kunnen worden met behulp van een terminal trekker.
  • Onderhoud en inspectie: Naast het besturen van een terminal trekker is het ook belangrijk dat er kennis is over het onderhoud en inspectie van een terminal trekker. Daarom leren cursisten hoe ze dagelijkse controles kunnen uitvoeren, hoe ze defecten kunnen herkennen en hoe ze in het algemeen de terminal trekker kunnen onderhouden.

 

TERMINAL Trekker CERTIFICAAT BIJ DLS

De Terminaltruck cursus wordt alleen in-company (bij u op locatie) aangeboden. Dit heeft als grote voordeel dat de cursus volledig afgestemd wordt op uw locatie en situatie. Dit betekent dat  cursisten specifieke 1-op-1 praktijksituaties kunnen oefenen.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast  een terminal trekker certificaat kunt u ook een  heftruck certificaat of een verreiker certificaat halen bij DLS Trainingen. Schrijf u direct of neem contact op met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is een terminal trekker?

Een terminal trekker ook wel yard truck, terminal tractor of shunt truck genoemd is een voertuig dat ingezet wordt voor het verplaatsen van opleggers en containers.

IS EEN terminal trekker CERTIFICAAT VERPLICHT?

Individuele werknemers zijn niet wettelijk verplicht om een certificaat te bezitten. Maar werkgevers hebben wel de verplichting dat hun personeel de benodigde kennis en kunde bezit voor de taken die ze uitvoeren. 

HOE LANG IS EEN terminal trekker CERTIFICAAT GELDIG?

Het certificaat is vijf jaar geldig, hierna dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners