VCA examen + e-learning

Wilt u zo snel mogelijk uw VCA diploma op zak hebben? Dan is onze VCA e-learning de perfecte online training voor u! Dankzij deze VCA e-learning is het namelijk mogelijk om binnen anderhalf uur uw VCA diploma te behalen. Op deze pagina vindt u er meer informatie over. 

WAAROM UW VCA DIPLOMA BEHALEN?

Met een VCA diploma laat u als werknemer zien dat u beschikt over (basis)kennis met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. Bij DLS Trainingen kun je een training volgen en daarna het examen maken of een VCA e-learning maken en daarna examen doen.  U geeft met dit diploma aan dat u weet hoe u veilig moet werken en dat u hierbij rekening houdt met uw eigen gezondheid, de gezondheid van anderen en het milieu.

Voor iedereen die op hun werk te maken heeft met mogelijk gevaarlijke situaties is een VCA diploma een toegevoegde waarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die werkzaam zijn in de bouw, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarnaast willen steeds meer opdrachtgevers enkel nog vakmensen aannemen die in het bezit zijn van een VCA diploma, om zodoende de kans op nare situaties tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Redenen genoeg dus om vandaag nog uw VCA diploma te bemachtigen!

WAAROM DE VCA E-LEARNING VOLGEN?

De VCA e-learning + examen biedt u de mogelijkheid om in slechts anderhalf uur uw diploma te behalen in de één van de verschillende VCA onderdelen.

Dat zijn:

Omdat het een VCA e-learning betreft, kunt u de training op elk gewenste locatie volgen. Dit betekent dat je de VCA e-learning op een moment kunt maken dat het beste uitkomt  en dat je niet op een vaste tijd een training moet volgen. 

HOE GAAT DE E-LEARNING PRECIES?

Wanneer u ervoor kiest om de VCA e-learning + examen te volgen, zult u eerst het complete programma doorlopen. Na het volgen van de VCA e-learning wordt het examen afgenomen. Om uw diploma te kunnen bemachtigen, dient de VCA e-learning compleet te zijn afgerond en voor de proeftoets(en) moet een voldoende zijn behaald. Het VCA diploma is 10 jaar geldig.
Het examen In-company is mogelijk bij meer dan 10 cursisten.

WAT IS HET PROGRAMMA VAN DE VCA E-LEARNING?

Dit is het programma van de VCA e-learning:

  • Arbo-wet: Dit is de Nederlandse wetgeving op het gebied arbeidsomstandigheden. Deze wet heeft als doel om bij te dragen aan een veilige en gezonde werkomgeving.
  • Risico’s en preventie: Dit onderwerp behandelt het identificeren en evalueren van risico’s op de werkplek. Het omvat ook het nemen van preventieve maatregelen om ongevallen en gezondheidsproblemen te voorkomen.
  • Gevaarlijke stoffen: Hier leer je over de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen, zoals chemicaliën, en hoe je veilig met deze stoffen om kunt gaan. Dit omvat bijvoorbeeld het juist opslaan, hanteren en gebruiken van gevaarlijke stoffen.
  • Veilig werken met gereedschappen: Dit onderwerp behandelt de veilige omgang met handgereedschappen, elektrisch gereedschap en machines. Het omvat het correct gebruik, onderhoud en inspectie van gereedschappen om ongevallen te voorkomen.
  • Brand- en explosiegevaar: Hier leer je over de preventie van brand- en explosiegevaar op de werkplek. Het omvat brandpreventie, het gebruik van blusmiddelen en het begrijpen van de risico’s en veiligheidsmaatregelen met betrekking tot explosiegevaarlijke stoffen.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: Dit onderwerp behandelt de verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die worden gebruikt om werknemers te beschermen tegen specifieke risico’s, zoals helmen, veiligheidsbrillen, gehoorbescherming, ademhalingsmaskers, etc.
  • Veilig hijsen en tillen: Hier leer je over de juiste technieken voor het veilig hijsen en tillen van zware voorwerpen. Het omvat het gebruik van hijs- en hefwerktuigen, het inschatten van gewichten en lastverdeling, en het voorkomen van rugletsel en andere lichamelijke belasting.
  • Struikelen, uitglijden en verstappen: Dit onderwerp richt zich op het voorkomen van valpartijen en uitglijden op de werkplek. Het omvat het herkennen en elimineren van potentiële gevaren, zoals losse kabels, natte vloeren en oneffen oppervlakken.
  • Veilig werken op hoogte: Hier leer je over de veiligheidsmaatregelen en procedures bij het werken op hoogte, zoals op ladders, steigers of daken. Het omvat het gebruik van valbeveiligingssystemen, het inschatten van risico’s en het volgen van de juiste werkmethoden om valongevallen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Kan je VCA online doen?

Je kunt VCA online oefenen door middel van e-learning en daarna kunt u examen doen.

Wat is VCA e-learning?

U kunt uzelf voorbereiden voor een VCA examen door een training te volgen maar u kunt ook een VCA e-learning maken, in de VCA e-learning komt alle stof aan bod en kunt u oefenen met verschillende opdrachten.

Hoelang duurt de VCA e-learning?

Hoe Lang u bezig bent met de VCA e-learning is afhankelijk van een aantal factoren zoals de kennis die u al heeft en welk VCA certificaat u wilt halen.

Cursus kosten €98

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1,5 uur

Docent

Geen

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat koffie/thee

Locatie

Hengelo of in-company

Partners