VIL VCU Cursus

VIL-VCU Cursus volgen bij DLS Trainingen? VIL VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden en Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Uitzendbureaus. De VIL VCU training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen een uitzend- of detacheringsbureau en personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf. De VIL VCU opleiding is verplicht voor alle uitzend- of detacheringsbureaus die VCU gecertificeerd willen blijven of worden.

VOOR WIE IS HET VCU-VIL CERTIFICAAT?

Als u werkzaam bent bij een uitzendbureau (bijvoorbeeld intercedent) of in de arbeidsbemiddeling, dan is dit certificaat vereist. Indien u mensen wilt detacheren of uitzenden bij VCA gecertificeerde bedrijven. De cursus VIL-VCU lijkt inhoudelijk veel op de VOL-VCA, maar is volledig gericht op intercedenten.

Inhoud VIL VCU-cursus

De VIL VCU-cursus is gericht op veiligheid en gezondheid voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in risicovolle omgevingen, zoals de bouw, industrie en petrochemie. VIL VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en leidinggevenden VCU. Hier zijn enkele doelstellingen van de VIL VCU-cursus:

  • Bewustwording: Cursisten krijgen kennis over mogelijke risico`s en gevaren tijdens hun werk als uitzendkracht. Dit om hen bewust te maken waar ze mee te maken gaan krijgen.
  • Kennis: Cursisten wordt kennis bijgebracht over geldende veiligheids- en gezondheidsvoorschriften waar ze mee te maken gaan krijgen. 
  • Vaardigheden: De cursus is uitsluitend theoretisch maar cursisten krijgen kennis toegereikt om veilig en gezond te werken in de praktijk.
  • Wet- en regelgeving: Cursisten leren wat de huidige wet- en regelgeving is op het gebied van veiligheid en gezondheid voor uitzendkrachten zoals de VCU norm
  • Risicobeheer: Cursisten leren welke mogelijke risico`s ze mee te maken gaan krijgen. Daarnaast leren ze reactieve en preventieve maatregelen die ze kunnen nemen om de veiligheid te verbeteren.
  • Samenwerking: Cursisten leren het belang van goede communicatie tussen alle betrokken partijen: de uitzendkracht, de uitzendorganisatie en het inlenende bedrijf.
  • Toetsing en certificering: Uiteindelijk moet na afloop van de cursus een examen gemaakt worden om een VIL VCU certificaat te krijgen. Cursisten worden zo goed mogelijk voorbereid op dit examen.

Andere VCA cursussen bij DLS Trainingen

U kunt naast een VIL VCU cursus ook een VCA basis of VCA vol cursus volgen.

Veelgestelde vragen

Wat is VIL VCU?

VIL-VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden en Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Uitzendbureaus. 

Welk type VCA heb ik nodig?

Welk type VCA u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Als operationeel medewerker is de VCA basis de meest geschikte optie. Als operationeel leidinggevende is VCA vol de meest geschikte optie. Als uitzendkracht is VIL VCU de meest geschikte optie.

Cursus kosten €219

excl. BTW

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde VCA-docenten

Toelatingseisen

Geen

Cursus is inclusief

e-learning examen certificaat persoonlijke pas koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Partners