Cursus Preventiemedewerker

Arbo, veiligheid, gezondheid en verzuimpreventie? Dan is de cursus Preventiemedewerker wellicht iets voor u. Ook is de cursus Preventiemedewerker geschikt voor mensen die hun kennis weer op peil willen brengen.

PROGRAMMA CURSUS PREVENTIEMEDEWERKER

De cursus preventiemedewerker is een praktijkgerichte training waarbij het volgende aan bod komt:

  • Wet- en regelgeving: Een cursus preventiemedewerker start met het behandelen van de relevante wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld wat de arbowet inhoudt en regelingen op het gebied van werkplekken.
  • Taken en verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker: Tijdens de cursus wordt behandeld welke taken en verantwoordelijkheden horen bij een preventiemedewerker.
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E): Een belangrijke taak van een preventiemedewerker is het opstellen van een (RI&E) Daarom leren cursisten wat een (RI&E) is en hoe deze opgesteld kan worden.
  • Preventiemaatregelen: Cursisten leren ook welke verschillende preventieve maatregelen zij kunnen nemen of zo de veiligheid binnen hun organisatie zo veel mogelijk te garanderen.
  • Communicatie en samenwerking: In de rol van preventiemedewerker is het belangrijk dat je over voldoende vaardigheden beschikt om goed te kunnen communiceren met verschillende partijen. Daarom leren cursisten vaardigheden op het gebied van communiceren.
  • Opleiding en training: Preventiemedewerkers krijgen inzicht in welke rol opleiding en training spelen op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid. Ze leren onder andere hoe ze een training kunnen opzetten.
  • Evaluatie en verbetering: Een preventiemedewerker leert veel verschillende maatregelen die ze kunnen om de veiligheid binnen hun organisatie te bevorderen, maar het is ook belangrijk dat ze kunnen evalueren of de maatregelen effectief zijn. Daarom leren ze hoe ze dit kunnen doen tijdens de cursus.

PREVENTIEMEDEWERKER IN DE PRAKTIJK

Na afronding van de cursus preventiemedewerker bent u op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van Arbo, veiligheid, gezondheid en milieu. U bent daarnaast in staat de opgedane theoretische en praktische kennis te vertalen en in te zetten voor uw eigen organisatie. Ook bent u in staat een RI&E op te stellen en kunt u directie en management goed adviseren op het gebied van veiligheid, risico’s en eventuele maatregelen binnen de organisatie.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een cursus preventiemedewerker kunt u bij DLS Trainingen ook een BHV basis of herhalingscursus volgen. 

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Toelatingseisen

Cursus is inclusief

examen certificaat koffie/thee

Lunchkosten

€ 14,95 (excl. BTW)

Locatie

Hengelo of in-company

Veelgestelde vragen

Wat zijn de toelatingseisen om mee te doen aan de preventiemedewerker cursus?

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het draait erom dat de persoon die de cursus volgt genoeg kennis en ervaring heeft om na afloop van de cursus de rol van preventiemedewerker goed uit te voeren.

Wat is de taak van de preventiemedewerker?

Een preventiemedewerker is een persoon binnen een organisatie die zich bezighoudt met het voorkomen van ongevallen, gezondheidsproblemen en andere risico's op de werkplek. De taken van een preventiemedewerker variëren afhankelijk van de aard en omvang van de organisatie, maar over het algemeen zijn ze verantwoordelijk voor de volgende taken: Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), Adviseren, Opleiding en voorlichting, Incidentonderzoek en Samenwerking met andere betrokkenen

Waarom is een preventiemedewerker verplicht?

Vanaf 25 medewerker is een werkgever verplicht om een preventiemedewerker aan te stellen, anders kan hij zelf deze taak op zich nemen. Het doel van een preventiemedewerker is om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren en te behouden, waar werknemers zich bewust zijn van de risico's en weten hoe ze deze kunnen minimaliseren.

Cursus Preventiemedewerker

€549

excl. BTW

Duur Cursus

1 dag

Locatie

Hengelo of in-company

Beoordeeld met een 4,7 (lees review)

Gratis intake?

tijdlijn cursus

Inschrijven Cursus Preventiemedewerker

Heb je nog vragen over deze opleiding?

Bel op 085 - 773 7444