Orderpicktruck Certificaat

Orderpicktruck certificaat halen?

Wilt u een orderpicktruck certificaat behalen? Dan bent u bij DLS Trainingen aan het juiste adres.

Onze cursus voor orderpicktruck is erop gericht om cursisten te trainen in het bedienen en besturen van een orderpicktruck. Tijdens de cursus wordt veel theoretische kennis aangereikt, daarnaast is er ook een praktijk gedeelte. De cursus bevat de volgende onderwerpen:

  • Veiligheidsrichtlijnen: Voor het besturen van een orderpicktruck is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de veiligheidsrichtlijnen en -procedures. Bijvoorbeeld wat de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zijn, hoe het risico van gevaren zoveel mogelijk beperkt kan worden en wat er gedaan moet worden tijdens een noodsituatie.
  • Orderpicken: Om goed de orderpicktruck te kunnen gebruiken is het belangrijk dat de cursist weet hoe hij efficiënt kan orderpicken.
  • Bediening van de orderpicktruck: Cursisten leren hoe ze een orderpicktruck moeten bedienen. Dit omvat bijvoorbeeld het starten, stoppen en hoe ze door gangpaden kunnen manoeuvreren. 
  • Laden en lossen: Hoe je dient te laden is een belangrijk onderdeel van het besturen van een orderpicktruck. Daarom leren cursisten wat de maximale laadcapaciteit is en hoe lading veilig behandeld dient te worden.
  • Onderhoud en inspectie: Naast het besturen van een orderpicktruck is het ook belangrijk dat cursisten weten hoe de truck onderhouden moet worden. Daarnaast leren ze hoe ze inspecties moeten houden om zo mogelijke gebreken te vinden.

Andere cursussen bij DLS Trainingen

Naast een orderpicktruck certificaat kunt u ook terminal trekker certificaat of een autolaadkraan certificaat halen bij DLS Trainingen. Schrijf u direct in, of neem contact op met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Orderpicktruck certificaat bij DLS Trainingen

De Orderpicktruck cursus wordt alleen in-company (bij u op locatie) aangeboden. Dit heeft als grote voordeel dat de cursus volledig afgestemd wordt op uw locatie en situatie, zodat de cursisten specifieke 1-op-1 praktijksituaties kunnen oefenen.

Veelgestelde vragen 

WAT IS EEN ORDERPICKTRUCK?

Een orderpicktruck ook wel orderverzameltruck genoemd, is een voertuig speciaal ontwikkeld voor het orderpicken. De truck heeft een smalle constructie waardoor hij wendbaar is en goed kan manoeuvreren in smalle gangpaden.

IS EEN ORDERPICKTRUCK CERTIFICAAT VERPLICHT?

Individuele werknemers zijn niet wettelijk verplicht om een orderpicktruck certificaat te bezitten. Maar werkgevers hebben wel de verplichting dat hun personeel de benodigde kennis en kunde bezit voor de taken die ze uitvoeren. 

HOE LANG IS EEN ORDERPICKTRUCK CERTIFICAAT GELDIG?

Het orderpicktruck certificaat is vijf jaar geldig, hierna dient u een herhalingscursus te volgen om uw certificaat te verlengen

Cursus kosten Prijs op aanvraag

Inschrijven

Cursus details

Cursus duur

1 dag

Docent

Gediplomeerde docenten

Cursus is inclusief

examen certificaat

Locatie

In-company

Partners